Кокосово-шоколадов веге кекс

Изкушаващо и полезно

Кокосово-шоколадов веге кекс

Абсолютно здравословен, много вкусен и зареждащ с енергия. Нима е нужно повече да говорим? Предлагаме Ви направо да пристъпваме към рецептата, за да може по-бързо да си я приготвите и да й се насладите!

Ето и какво ще Ви бъде необходимо: 45 грама зрънца чия, 60 мг. кокосово масло, 150 мг. кокосово мляко, 150 гр. оризово брашно, 125 гр. нерафинирана кафява захар, 30 гр. кокосови стърготини, 30 гр. какао на прах, 1 пакетче бакпулвер.

Нека започнем с приготовлението. Първо накиснете семената от чия в 130 мл. вода за 15 мин. След това смесете брашното, какаото и бакпулвера. В друга купа разбийте захарта, кокосовото масло и разтворилите се вече зърна от чия. Добавете и кокосовото мляко и разбъркайте 1 минута. Накрая смесете съдържанието на двете купички. Разбъркайте добре с мискер. След това изсипете цялата смес във форма за кекс и печете 35 мин. на 160 градуса. 

Още съвсем малко и това велико творение ще е готово. Ние вече нямаме търпение да го пробваме, а Вие? За завършек го поръсете с кокосовите стърготини. Ммм, да пристъпваме към дегустиране.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay