Крем супа от карфиол и песто от кале

Вижте рецептата

Крем супа от карфиол и песто от кале

Това е една изключително вкусна крем супа с много сирене, масло, вкусни кротони, запържени в зехтин, и свежо песто от кале. Тя е с плътна структура и страхотен вкус. Ето и рецептата за това вкусно изкушение:

Нужни продукти:

  • 2-3 супени лъжици масло
  • 1 глава лук
  • 6 чаши пилешки бульон
  • 1 глава карфиол
  • 1 купичка натрошено сирене
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 2-3 филийки хляб

Начин на приготвяне:

Разтопете маслото в един тиган и добавете лука, нарязан на много ситно. Пържете го на ниска температура около 20 минути. Когато лукът придобие златист цвят, прибавете бульона и карфиола. Оставете да къкри, докато карфиолът омекне (около 10 минути)

Пасирайте сместа, докато супата добие желаната от вас консистенция.

Добавете сиренето и бъркайте, докато се разтопи. Отново пасирайте, за да може сиренето да не стои на бучки.

В един тиган загрейте зехтина. Наречете филийките на кубчета и ги запържете в зехтина, докато станат златисти на цвят. Изсипете ги на парче кухненска хартия, за да попие излишната мазнина.

За пестото: Поставете две огромни шепи кале и магданоз в кухненския робот или блендер. Добавере ½ чаша зехтин, ½ чаена лъжичка сол и 1 скилидка чесън. Изстискайте малко лимонов сок и включете блендера. По желание, може да прибавите половин чаша бадеми и пак да включите блендера.   

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!    

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay