Ако ви е омръзнало да ядете салата с риба тон, опитайте тези вкусни и много лесни рибни кюфтенца.
Приготвят се лесно, вкусни са и са чудесен вариант за лек и свеж обяд през лятото.
Ето как да ги приготвите:
Необходими продукти:
2 консерви риба тон
3 с.л. зехтин
2 с.л. галета
1/2 ч. високомаслено кисело мляко
2 ч.л. чаат масала
1 ч.л. кимион
1/2 ч.л. куркума
щипка сол
черен пипер
1/2 ч. замразен грах
1 голямо яйце
1 1/2 ч.л. лимонови корички
1 с.л. лимонов сок
резенчета лимон
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200° и намажете тава за печене с 2 супени лъжици зехтин.
В голяма купа смесете рибата тон, 1 супена лъжица зехтин, галетата, 2 супени лъжици кисело мляко, подправките, сол и черен пипер, грахта. Опитайте на вкус, подправете още, ако желаете, след това добавете яйцето и разбъркайте добре.
Оформете кюфтенцата, като за 1 кюфте трябва да използвате около 1/4 ч. смес. Печете 10-12 минути, докато кюфтенцата станат златисти отдолу.
Междувременно направете сос: в средна купа комбинирайте останалата ½ чаша кисело мляко с лимоновата кора и лимоновия сок. Подправете със сол и черен пипер.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |