Може да научите интересни тайни за нещата, с които се сблъсквате всеки ден. Има и много любопитни факти за храната, която ядете всеки ден, които вероятно не знаете.
Цветът на лютата чушка няма нищо общо с вкуса ѝ. Всъщност трябва да обърнете внимание на размера ѝ. Колкото е по-малка, толкова по-люта ще бъде.
Авокадото може да потъмнее за една минута, ако е разрязано.
Никога не давайте авокадо на гълъб. Отровно е за тях.
Може да ви звучи налудничаво, но комарите са по-привлечени от хора, които наскоро са яли банани. Причината за това не е ясна.
Водата в различните бутилки е много различна. Няма да намерите два извора с една и съща вода.
Цветовете в храната правят децата хиперактивни, особено ако са червени или жълти.
Никога не пийте чай, който не е прясно сварен. Японците имат една поговорка: "Вчерашният чай хапе по-лошо от змия". Студеният чай дразни стомаха, затова японците го приемат като отрова.
Медът е безсмъртен. Най-старият мед, който все още е годен за консумация е открит през 1922г. в гробницата на Тутанкамон. Той е тестван от биолози и е установено, че още е годен за ядене.
Ако сложите едно яйце в чаша вода и то изплува на повърхността, значи е развалено. Това се случва, защото в яйцето се натрупват газове.
Червените точки в яйцата всъщност са кръв. Те се получават заради кръвоизливи по време на образуването на яйцето. Това не означава, че кокошката е болка или нещо подобно.
Ако изядете едно парче черен шоколад преди хранене, то насища кръвта ви с глюкоза. След като се нахраните ще бъдете сити, но не преяли.
Голямата тайна на храната- Храната винаги е по-вкусна през нощта!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
2 | 0 |