Мечетата с ядкови сърца

Ще се влюбите в този десерт от пръв поглед

Мечетата с ядкови сърца

Не сме сигурни дали сме виждали нещо по-сладко (и в буквален, и в преновен смисъл) от тези тестени мечета, всяко от които нежно е гушнало бадем, кашу или друг вид ядка. А, благодарение на нашите колеги от Kulinar.bg, бе з проблем открихме и точната рецепта за направата им. Ето я и нея.

Необходими са ви:
100 г брашно
20 г картофено нишесте
щипка сол
40 г сироп от захарно цвекло (може да го замените с меласа или кленов сироп)
10 г мед
30 г растително олио
100 г цели бадеми и други ядки по избор
формички във формата на мечета

Начин на приготвяне:

Мечетата с ядкови сърца

Смесете в купа брашното, нишестето и солта.

Смесете сиропа, меда и олиото в друг съд.

След това съединете двете смеси и направете тесто. Разточете го на плота и отрежете с формичките мечетата.

Оформете личицата на всяко от тях с помощта на някакъв остър предмет. Сложете по една цяла ядка в прегръдката на всяко мече и притиснете ръчичките му, сякаш го е гушнало.

Наредете мечетата в тава, покрита с хартия за печене.

Печете в предварително загрята до 150 градуса фурна за 10 минути.

Мечетата с ядкови сърца
Ако искате да откриете още куп лесни и изключително ефектни рецепти, посетете виртуалната кухня на Kulinar.bg.

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay