Не сме сигурни дали сме виждали нещо по-сладко (и в буквален, и в преновен смисъл) от тези тестени мечета, всяко от които нежно е гушнало бадем, кашу или друг вид ядка. А, благодарение на нашите колеги от Kulinar.bg, бе з проблем открихме и точната рецепта за направата им. Ето я и нея.
Необходими са ви:
100 г брашно
20 г картофено нишесте
щипка сол
40 г сироп от захарно цвекло (може да го замените с меласа или кленов сироп)
10 г мед
30 г растително олио
100 г цели бадеми и други ядки по избор
формички във формата на мечета
Начин на приготвяне:
Смесете в купа брашното, нишестето и солта.
Смесете сиропа, меда и олиото в друг съд.
След това съединете двете смеси и направете тесто. Разточете го на плота и отрежете с формичките мечетата.
Оформете личицата на всяко от тях с помощта на някакъв остър предмет. Сложете по една цяла ядка в прегръдката на всяко мече и притиснете ръчичките му, сякаш го е гушнало.
Наредете мечетата в тава, покрита с хартия за печене.
Печете в предварително загрята до 150 градуса фурна за 10 минути.
Ако искате да откриете още куп лесни и изключително ефектни рецепти, посетете виртуалната кухня на Kulinar.bg.
4 | 0 |