Могат ли сладките картофи да ви помогнат да отслабнете?

Ето как действат на организма

Могат ли сладките картофи да ви помогнат да отслабнете?

Освен че са изключително вкусни, сладките картофи могат да ни помогнат да отслабнем. Те не са особено популярни и затова хората не знаят за всичките им полезни свойства. Време е да си отворим очите и да разберем как сладките картофи ни помагат да отслабнем: 

1. Те са естествено сладки

Без рафинирана захар тук. Сладките картофи са сладки, но не са подсладени изкуствено, което ги прави доста по-полезни от останалите сладки неща. Сладките картофи могат да се правят на различни сладкиши, които да задоволяват желанието ви за ядене на сладко и да не качвате излишни килограми. 

2. Регулират кръвната захар

Сладките картофи съдържат въглехидрати, но съдържат и съединение, което повишава нивата на адипонектин, регулиращия кръвната захар хормон в организма. Сладките картофи имат нисък гликемичния индекс, което също предотвратява покачването на кръвната захар. Проучванията показват, че нискогликемичните храни остават в храносмилателната система по-дълго, което намалява апетита. За да запазите ниския гликемичен индекс, трябва да варите или задушавате картофите, а не да ги печете. 

3. Съдържат фибри

Храните с високо съдържание на фибри са друг страхотен начин да владеете глада. Фибрите ви помагат да се чувствате сити по-дълго време. Един средно голям сладък картоф съдържа около 4 грама нутриенти. 

Сладките картофи не само ни помагат да свалим излишните килограми, а и са източник на витамин А, който засилва имунитета, полезен е за зрението, кожата и костите и освен това има противовъзпалително действие. Независимо дали се опитвате да отслабнете или не, консумацията на сладки картофи би била полезна за вас. 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay