Най-вкусната рецепта за домашна халва

Посрещнете Сирни Заговезни с тази невероятно лесна и вкусна халва с шам фъстък

Най-вкусната рецепта за домашна халва

Днес, на Сирни Заговези, традицията повелява да си вземем прошка с най-близките. Ако смятате да спазвате великденския пост, то това е последният ден, в който можете да хапнете животински храни. Затова на трапезата се слагат млечни продукти и яйца.

Може би най-интересният обичай, който се изпълнява на Сирни Заговезни, е хамкането. На червен конец се връзва бяла халва с ядки, пуска се от тавана и се залюлява, след което пада голяма борба кой ще успее да я хапне, без да си помага с ръце. А ето и как да изненадате близките си с домашна халва.

Необходими са ви:
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. тахан
1/4 ч.ч. вода
1 шепа шам фъстък

Начин на приготвяне:
На слаб огън сложете водата и захарта и оставете кристалчетата да се втечнят бавно. Разбърквайте от време на време, след което махнете от котлона.

Добавете тахана и разбъркайте.

В стъклен съд сложете фъстъците на дъното (формата е по желание). Изсипете сместа отгоре и загладете с лъжица.

Сложете в хладилника, докато напълно се охлади и втвърди. Нарежете на парчета и се наслаждавайте на вкусната домашна халва.

Още предложения от Kulinar.bg:

Цитрусов крем за пълнеж

Шоколадова торта "Ала Сахер"

Домашен кекс

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



5
Не е посочен 05.03.2014|11:30
Много е сладка, ама си е спомням от детството.
4
Не е посочен 05.03.2014|08:14
Опитвах един път и не ми се получи.
3
Не е посочен 04.03.2014|17:03
Баба ми я прави страхотна!
2
Не е посочен 04.03.2014|16:28
Изглежда много вкусна .
1
Не е посочен 04.03.2014|09:43
Ще се пробвам да си приготвя домашна халва.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay