Пет бързи рецепти за вкусна вечеря след дълъг и изморителен ден

Вкусна храна, която се приготвя за минути!

Пет бързи рецепти за вкусна вечеря след дълъг и изморителен ден

Често ли ви случва да се прибирате след дълъг работен ден и единственото, което искате, е храната да се появи магически в чинията ви?

Уморени сте и нямате желание да прекарате вечерта около печката и кухненския плот. Благодарение на тези изключително бързи и вкусни рецепти, ще имате повече време за себе си и близките си.

За да ги приготвите, е необходимо да отделите само няколко минутки.

1. Здравословен гръцки сандвич
Всички знаем, че сандвичите са най-бързото и лесно за приготване ядене след тежък ден. Но защо да не ги направите малко по-интересни и здравословни?

Усилията, които се изискват от вас, са малко, но резултатът е впечатляващ. Можете да използвате пълнозърнест или черен хляб, а не обикновен. По желание може да го препечете в тостера.

Заменете нездравословните продукти с такива, които са полезни. Вместо кашкавал сложете моцарела, пресни домати, спанак или рукола. Филийките намажете не с масло или маргарин, а с песто или маслинова паста. Резултатът е сочен сандвич с изтънчен вкус.

Пет бързи рецепти за вкусна вечеря след дълъг и изморителен ден

2. Паста "Кюфтенцата от вчера”
През уикенда сте си правили барбекю, но е останало голямо количество от ароматните кюфтета? Ако не сте в настроение да хапвате същото, можете да използвате яденето за направата на сос за спагети.

Нарежете месото на малки парчета и го подгрейте заедно с доматен сос или пюре. Може да добавите лук, гъби и малко подправки по ваш вкус. След това изсипете сместа върху вече сварената паста и настържете кашкавал отгоре. Това е всичко! Имате вкусна вечеря и сте се отървали от вчерашните кюфтенца.

Пет бързи рецепти за вкусна вечеря след дълъг и изморителен ден

3. Експресна печена сьомга
Това предложение за вечеря е супер бързо, лесно и много полезно. Сьомгата е риба, която се приготвя за броени минути.

Сложете филето в тавичка, овкусете го със сол, черен пипер, лимонов сок и малко зехтин. Покрийте съда с алуминиево фолио и оставете рибата да се пече за около 10-15 минути на среден огън (между 130 и 180°С).

Докато сьомгата се пече, можете да приготвите бърза гарнитура. Сложете няколко по-малки картофа, броколи или моркови в съд с малко вода на дъното. Оставете ги да се пекат за десетина минути във фурната. Само след броени минутки ще имате вечеря като от изискан ресторант.

Пет бързи рецепти за вкусна вечеря след дълъг и изморителен ден

4. Мултифункционален омлет
Много хора предпочитат да ядат яйца на закуска, но от тях може да излезе също толкова питателна вечеря. Бонус е, че можете да прибавите към тях абсолютно всичко, което имате в хладилника.

Бъркани яйца с домати и препечена филийка? Идеално за летните вечери. Ако искате нещо по-интересно, към бърканите яйца можете да добавите гъби, пресен лук или пък синьо сирене.

Имате пълна творческа свобода и може спокойно да се развихрите в кухнята. Вечерята ви ще бъде страхотна, а може да ви остане и малко за закуска на следващия ден.

Пет бързи рецепти за вкусна вечеря след дълъг и изморителен ден

5. Пица "Релакс”
Няма нищо по-хубаво от това да седнеш на дивана след работа, да си пуснеш телевизора и да похапнеш вкусна пица. Направата на тестото изисква повече време и е трудоемко, особено ако го правите за първи път.

За пестене на време и усилия  използвайте готово тесто за пица, разточете го до желаната дебелина и го намажете със слой доматено пюре. Върху пицата можете да сложите каквото имате под ръка.

Пет бързи рецепти за вкусна вечеря след дълъг и изморителен ден

Нашето предложение е да използвате останалото от вчера пилешко филе. Ако сте вегитарианци, можете да замените месото с крема сирене, чери домати или гъби. Гарнирайте още с колелца зелена чушки, царевица и босилек (сушен или пресен).

Печете пицата на умерена фурна, когато е готова я поръсете с настърган кашкавал и го оставете да се разтопи. Накрая си вземете едно парче, настанете се удобно и релаксирайте.

За още кулинарни изкушения, станете част от страницата на Jenite.bg във Facebook!

9 6
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay