Пилешко месо със спанак и киноа

Пилешко месо със спанак и киноа

Днес ще ви представим една рецепта за пилешко месо, приготвено със спанак и киноа.

Необходими продукти:

1 чаша киноа

1 супена лъжица зехтин

2 големи обезкостени пилешки гърди

сол

черен пипер

1 супена лъжица масло

2 скилидки чесън

1 средно голяма глава лук

1/2 чаша сметана за готвене

1 чаша пилешки бульон

2 чаши чедър

200 грама спанак, нарязан

2 супени лъжици магданоз, нарязан

Начин на приготвяне:

Пригответе киноата според указанията на опаковката.

Междувременно, в голям тиган разтопете маслото. Поръсете месото със сол и черен пипер и след това го запържете до златисто от двете страни.

Извадете пилето от тигана и го оставете на страни. Добавете зехтина, чесъна и лука и пържете, докато омекнат. Добавете сметаната и пилешкото месо. След това добавете и сиренето и спанака, както и бульона. Разбъркайте всичко, покрийте тигана и оставете да къкри няколко минути, докато се разтопи сиренето.

Гарнирайте с магданоз и сервирайте топло.

Добър апетит!


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay