Разходка до Ню Йорк. Как за какво? За хот дог!

Най-скъпият хот дог в света ви чака в Ню Йорк

Стивън Брус пред ресторанта си
Стивън Брус пред ресторанта си

Може да е скъп, но не е нещо, което да не можем да си позволим. Въпреки това е в книгата на Гинес като хот дог с най-висока цена - цели 69 долара. Имайки предвид, че обикновените са около 2 долара, наистина си заслужава титалата. Дългият 30 см хот дог носи звучното име "Serendipity" (от англ. способност да се откриват случайно интересни или ценни неща).

 

Понеже няма как рекордите да останат само на хартия - те трябва да бъдат опотребявани по най-приятният начин - вкусното хлепче с кренвирш бе включени в менюто на нюйоркския ресторант "Serendipity 3". Безспорно, това хапване ще бъде само за ценители.

 

Американският специалитет е толкова ценен, че е заслужил името си "haute dog".

 

Какво му е толкова специалното? Направен е от чисто говеждо месо, изпечено с трюфелно олио, а хлебчето, препечено с бяло трюфелно масло, е специална доставка от Германия. Вместо обичайните кетчуп, горчица и кисели краставички, тойт е гарниран с пастет от гъши дроб и черни трюфели и се сервира със специален сос от черен трюфел и дижонска горчица, карамелизирани кръгчета кромид и кетчуп от розови домати.

"Хот догът е малък символ на Америка, но "haute dog" е тоталното величие.", казва собственикът на ресторанта Стивън Брус.

 

Оказва се, че поставянето на световни рекорди за привличане на клиенти и медиен интерес е изключително популярна практика сред ресторантьорите в САЩ. По-рано този месец ресторантът "Buca di Beppo" в Анахайм, Калифорния постави рекорд за най-голямата купа спагети, след като готвачите напълниха плувен басейн с малко повече от 6 тона паста.

 

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay