Рецепта за изключително бързо приготвяне на свинска пържола

Бързо, лесно и много вкусно!

Рецепта за изключително бързо приготвяне на свинска пържола

Домашно приготвената вечеря може да бъде сервирана на масата след 15 минути и тази рецепта го доказва. Имах няколко замразени свински пържоли в хладилника и започнах да мисля как да ги приготвя. Розмаринът и портокала изглеждаха подходящи за зимните месеци, затова задуших пържолите с малко портокалова кора и смлени билки. Резултатът беше очарователен. Не забравяйте да посолите обилно месото. Ето я и рецептата:

Нужни продукти:

  • 2 супени лъжици масло
  • 2 свински пържоли, подсушени с кухненска хартия
  • Сол и пипер
  • 1 малък стрък розмарин, смлян
  • Кора и сок от ½ портокал
  • Листа от пресен спанак

Начин на приготвяне:

1.Загрейте голям тиган на средно висока температура и разтопете маслото.

2.Посолете обилно със сол и черен пипер пържолите и от двете страни и втрийте в месото розмарина и портокаловата кора.

3.Поставете пържолите в тигана и ги оставете да се пържат по 5 минути от всяка страна.

4.Прибавете портокаловия сок и спанака в тигана и пържете, докато спанака омекне.

5.Сервирайте като поставите пържолата върху листа спанак и залеете с останалия в тигана сос.

Добър апетит!   

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay