Домашно приготвената вечеря може да бъде сервирана на масата след 15 минути и тази рецепта го доказва. Имах няколко замразени свински пържоли в хладилника и започнах да мисля как да ги приготвя. Розмаринът и портокала изглеждаха подходящи за зимните месеци, затова задуших пържолите с малко портокалова кора и смлени билки. Резултатът беше очарователен. Не забравяйте да посолите обилно месото. Ето я и рецептата:
Нужни продукти:
- 2 супени лъжици масло
- 2 свински пържоли, подсушени с кухненска хартия
- Сол и пипер
- 1 малък стрък розмарин, смлян
- Кора и сок от ½ портокал
- Листа от пресен спанак
Начин на приготвяне:
1.Загрейте голям тиган на средно висока температура и разтопете маслото.
2.Посолете обилно със сол и черен пипер пържолите и от двете страни и втрийте в месото розмарина и портокаловата кора.
3.Поставете пържолите в тигана и ги оставете да се пържат по 5 минути от всяка страна.
4.Прибавете портокаловия сок и спанака в тигана и пържете, докато спанака омекне.
5.Сервирайте като поставите пържолата върху листа спанак и залеете с останалия в тигана сос.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
3 | 0 |