С вкус на Франция: Провансалска грахова супа

Букет от аромати, събрани от цял Прованс

С вкус на Франция: Провансалска грахова супа

В поредица от няколко тематични материала в пространството на Jenite.bg ще обърнем подобаващо внимание на някои от най-интересните и, разбира се, вкусни представители на френската кухня. Стартираме своеобразното си меню с топла супа за душата, издържана в класическа за Прованс рецепта. А ето я и как да си я приготвите.

Необходими са ви:
450 г праз лук
500 г домати от консерва
300 г замразен грах
1 скилидка чесън
1 с.л. зехтин
125 мл пилешки бульон
1 с.л. оцет
4 яйца
4 филии хляб
щипка розмарин
щипка лют червен пипер
щипка сол

Начин на приготвяне:
Сгорещете зехтина в тенджера и запържете в него предварително счукания чесън. Добавете праза и нарязаните на едро домати, а после подправете на вкус с розмарин, лют червен пипер, сол и черен пипер.

Захлупете тенджерата и варете за около 15 минути на тих огън като разбърквате от време на време.

Добавете замразения грах и го варете още 5 минути.

Изсипете бульона, 1 л вода и оцета и оставете супата да заври.

Чукнете всяко яйце поотделно в супата. След 5 мин. ги извадете внимателно и ги отцедете.

Препечете филиите хляб, сложете по 1 яйце върху всяка от тях в купички, после сипете супата върху яйцето и хляба.

Още вкусни идеи може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay