Салата с риба тон, мушкато и маргаритки

Салата с риба тон, мушкато и маргаритки

Салата с риба тон, мушкато и маргаритки

Вероятно сте опитвали не една и две салати с риба тон, но надали досега сте попадали на подобно съчетание, още повече че в случая става въпрос за великолепно филе, а не за консервирана риба.

От сп. Меню ни уверяват: мушкатото придава леко кисел вкус, докато маргаритките се изявяват в зоната на тръпчивите нюанси и всичко това е овкусено с лимонов сок, горчица и зехтин. И е чудесно!

Необходими продукти за 4 порции:

200 г филе от риба тон или друго рибно филе
1 с.л. зехтин за месото
4 листа зелена салата
400 г зелен грах, пресен или замразен
200 г чери домати
1 краставица
1 с. л. венчелистчета от мушкато
1 с. л. венчелистчета от маргаритки
1-2 с. л. лимонов сок
3 с. л. зехтин за заливката
1 ч. л. горчица
 сол на вкус
 шарен пипер на вкус
 черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Филето се поръсва с шарен пипер и се намазва добре със зехтин. Може да се остави около 10 мин., за да се овкуси добре. Изпича се в сух тиган на умерена температура от двете страни. Нарязва се на тънки ивици.
Грахът се слага да се задуши с малко зехтин, сол и черен пипер на вкус. Когато е готов, се обърква с венчелистчетата от маргаритки.

Краставицата се нарязва на кръгчета и се обърква с нарязаните домати, накъсаната зелена салата и венчелистчетата от мушкато.

Приготвя се заливка от лимоновия сок, зехтина, горчицата и солта.
Салатата се аранжира в чинии и се залива със соса.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay