Вероятно сте опитвали не една и две салати с риба тон, но надали досега сте попадали на подобно съчетание, още повече че в случая става въпрос за великолепно филе, а не за консервирана риба.
От сп. Меню ни уверяват: мушкатото придава леко кисел вкус, докато маргаритките се изявяват в зоната на тръпчивите нюанси и всичко това е овкусено с лимонов сок, горчица и зехтин. И е чудесно!
Необходими продукти за 4 порции:
200 г филе от риба тон или друго рибно филе
1 с.л. зехтин за месото
4 листа зелена салата
400 г зелен грах, пресен или замразен
200 г чери домати
1 краставица
1 с. л. венчелистчета от мушкато
1 с. л. венчелистчета от маргаритки
1-2 с. л. лимонов сок
3 с. л. зехтин за заливката
1 ч. л. горчица
сол на вкус
шарен пипер на вкус
черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Филето се поръсва с шарен пипер и се намазва добре със зехтин. Може да се остави около 10 мин., за да се овкуси добре. Изпича се в сух тиган на умерена температура от двете страни. Нарязва се на тънки ивици.
Грахът се слага да се задуши с малко зехтин, сол и черен пипер на вкус. Когато е готов, се обърква с венчелистчетата от маргаритки.
Краставицата се нарязва на кръгчета и се обърква с нарязаните домати, накъсаната зелена салата и венчелистчетата от мушкато.
Приготвя се заливка от лимоновия сок, зехтина, горчицата и солта.
Салатата се аранжира в чинии и се залива със соса.
0 | 0 |