Свинско с кашкавал и майонеза

Лесно ще го приготвите, трудно ще забравите превъзходния му вкус

Свинско с кашкавал и майонеза

Този уикенд имахме достатъчно време да експериментираме в кухнята. Подготвяме се за декември - все пак това е месецът, в който най-много се ходи на гости. Пък и докато времето навън не ни изненадва кой знае колко приятно, предпочитаме да наблегнем на гастрономическите удоволствия вкъщи. 

Трябваше ни ястие, което хем да се приготвя лесно, хем да оставя впечатление за завидни кулинарни умения. И го открихме. Представяме ви една страхотна рецепта, с чиято помощ ще впечатлите всички приятели и роднини, дошли да похапнат в дома ви. Стига да не спазват постите, разбира се - в такъв случай ще е по-добре да запазите изненадата за след Бъдни вечер.

Необходими продукти: 
600 гр свинско месо
120 гр кашкавал
100 гр майонеза
3 с.л. кисело мляко
2 глави кромид лук

Начин на приготвяне: 
Месото се нарязва, начуква, поръсва се със сол и черен пипер.

Настърганият кашкавал се смесва с киселото мляко и майонезата.

Лукът се нарязва на ситно и се задушава в олио за няколко минутки.

След тези приготовления, свинското се слага в йенска тенджера, отгоре се полива с 3 ч.ч. вода, следва лукът и най-накрая - заливката от млечни продукти.

Тенджерата се покрива с фолио и се пече около час на 200°. Когато изтекат, фолиото се сваля, а ястието остава във фурната още 15 минути.

Звучи твърде лесно, за да е истина. Но ви уверяваме - приготвено по този начин, свинското ще бъде истинска наслада за сетивата!

12 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



15
Не е посочен 22.11.2012|15:09
Аууу,изглежда доста вкусно,но това е и адски калорично!Свинско,кашкавал и майонеза....
14
Не е посочен 21.11.2012|15:23
Вкусно изглежда,но не е ли много тежко и мазно ястие, защото майонезата си е мазна!
13
Не е посочен 21.11.2012|14:42
Чудесно съчетание!Изглежда много добре,задължително ще се пробва!
12
Не е посочен 20.11.2012|15:27
страхотно мезе за червено вино :)
11
Не е посочен 20.11.2012|14:06
Много лесно ми изглежда и ще го пробвам през почивните дни!
10
Не е посочен 20.11.2012|13:32
а с горчица?:) Дали ще е вкусно?:)
9
Не е посочен 20.11.2012|13:31
Оххх, огладнях страшно. Изглежда много лесно и вкусно!
8
Не е посочен 19.11.2012|16:19
Вкусно и доста лесно. Месото със сигурност ще се овкуси добре и ще има млечен вкус от тази заливка.
7
Не е посочен 19.11.2012|13:57
много добре , поне ще ми е лесно да го направя :)
6
Не е посочен 19.11.2012|13:35
Да, калорична рецепта, ама пък е бърза и лесна, а и в комбинация с една свежа салатка от зеленце няма да е чак такава бомба.
5
Не е посочен 19.11.2012|13:05
Мисля утре да пробвам тази рецепта, изглежда ми лесна и сравнително бърза. После ще кажа как е станало.
4
Не е посочен 19.11.2012|13:04
Като изключим майонезата, която аз искрено ненавиждам, то рецептата изглежда много добре. Може да пробвам да я направя и да заменя майонезата със сметана - може пък да се получи добре.
3
Не е посочен 19.11.2012|11:48
ще го сготвя довечера :)
2
Не е посочен 19.11.2012|10:39
Доста мазничко ми звучи, макар че в това студено време май, май предимно такива манджи вървят.
1
Не е посочен 19.11.2012|10:00
Вкусно ястие ми се струва само оставам резервирана за майонезата.Някак си със свинското месо ми се струва че няма да си подхожда но със сигурност ще я пробвам рецептата по този начинл.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay