Седмица на сосовете: Песто, но не съвсем

Една различна рецепта за песто, приготвено от спанак

Седмица на сосовете: Песто, но не съвсем

В предпоследния ден от нашата седмица, посветена на някои от най-популярните интересни рецепти за сосове в световен мащаб, ще обърнем внимание на една различна и изключително лесна за приготвяне версия на класическото италианско песто Дженовезе.

Необходими са ви:
400 г спанак
3 скилидки чесън стар
2 с.л. лимонов сок
150 мл зехтин
50 г кашу
50 г орехови ядки
2 с.л. настъргано сирене чедър
1 с.л. настъргано синьо сирене
2 с.л. пармезан
2 зърна кардамон

Начин на приготвяне:
Измийте и почистете от дръжките свежите листа спанак.

Смесете всички съставки в голяма купка и ги пасирайте за 3 - 4 минути. Ако не разполагате с пасатор, счукайте съставките в хаванче.

Още идеи за вкусни и лесни рецепти може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.

0 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay