Седмица на сосовете: Холандез

Класическа рецепта за най-добрия приятел на яйцата Бенедикт

Седмица на сосовете: Холандез

Топли или студени, бели или червени, прозрачни или плътни, сосовете са неизменен аксесоар към ежедневното ни меню. А какво по-хубаво от това да си ги приготвяме сами вкъщи, вместо да пръскаме куп пари за готови продукти, пълни с вкусови подобрители и скрити съставки.

Именно по тази причина през следващата седмица в Jenite.bg ще откривате някои от класическите рецепти за сосове, както и идеи за по-екзотични такива. Започваме с култовия Холандез, който освен към яйца Бенедикт може да поднесете и в компанията на още куп солени ястия.

Необходими са ви:
4 жълтъка
1 с.л. лимонов сок
½ ч.ч. масло
щипка лют червен пипер
щипка сол

Начин на приготвяне:
Разбийте жълтъците и лимоновия сок, докато сместа удвои размера си.

Сложете течността в съд за водна баня, добавете леко завряла вода, продължете да разбърквате. Внимавайте, тя не трябва да допира дъното на съда със соса.

Яйцата също трябва да се пазят от сваряване. Добавете маслото, като не спирате да бъркате.

Когато се сгъсти, махнете от котлона, добавете солта и пипера.

А още куп идеи за вкусно похапване може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay