Сезонът на чая, млякото с мед и канела и горещия шоколад

Положителната страна на лошото време

Сезонът на чая, млякото с мед и канела и горещия шоколад

Навън времето е мрачно, дъждовно и много студено. Когато трябва да станем от топлото легло и да отидем на работа, това време прави нещата още по-трудни и потискащи. Но все пак има и почивни дни и тогава студът навън прави излежаването в леглото още по-приятно. Един перфектен зимен ден включва хубав филм или книга и чаша топла, зимна напитка. Предполагам, че всички сте съгласни с мен. Трите най-подходящи и вкусни напитки за този сезон са чаят, млякото с мед и канела и горещият шоколад. Те напомнят за зима, уют, а на мен -и за Коледа. Чаят и млякото с мед и канела са и супер полезни, освен всичко останало.

Чай може да се приготви от почти всички билки, съответно може да е полезен за различни неща. Например чаят от лайка помага при различни заболявания на стомаха, справя се добре и с тревожност и нервни състояния. Чаят от джинджифил е много полезен за подпомагане на хората с грип или симптоми на настинка. Също така е полезен за тези, които страдат от алергии. Зеленият чай намалява кръвната захар, намалява холестерола, бори се с бактериалните инфекции, работи като силен антиоксидант.

Млякото с мед и канела има три съставки и и трите са полезни за организма. Млякото съдържа практически всички вещества, необходими за нормалното функциониране на организма – пълноценни белтъчини, липиди, въглехидрати, витамини и неорганични соли. Млякото е богат източник на калций и витамин D,  фосфор и витамин A , витамини от група B ,  витамини C и E.

Канелата се бори с рака, заздравява имунната система, има противовъзпалителни свойства, регулира кръвната захар.

Тъй като медът е богат на ензими, действието му улеснява функциите на храносмилателните жлези. Той подобрява и съня. Има антимикробно действие, укрепва организма. 

А горещият шоколад е изключително вкусен! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay