Говеждото месо не е особено популярно в България и не се консумира масово, но това не пречи да експериментирате. Има много интересни ястия, включващи говеждо месо, които може да ви харесат и да включите към менюто си. Днес ще ви представим следващата супер лесна есенна вечеря, като представлява говеждо месо с броколи и червени чушки. Ето я рецептата:
Необходими продукти:
1 1/2 чаша ориз
сол
1/2 чаша соев сос
1/2 чаша пилешки бульон
2 супени лъжици оцет
3 с. л. кафява захар
3 скилидки чесън
1 супена лъжица сусамово масло
1 с. л. царевично нишесте
1 с. л. пресен джинджифил
500 грама говеждко месо, нарязано
1 глава броколи
1 червена чушка, нарязана на ленти
сух червен пипер (по избор)
Начин на приготвяне:
Вземете една тенджера и в нея изсипете ориза и 2 чаши вода. Оставете тенджерата на котлона да заври и след като заври оставете да къкри няколко минути, докато попие водата. След това изцедете ориза от останалата вода.
Междувременно, в средно голяма купа разбъркайте соевия сос, пилешкия бульон, оцета, кафявата захар, сусамовото масло, царевичното нишесте и джинджифила.
Загрейте малко мазнина в един голям тиган. Запържете месото и след като е добре запържено го прехвърлете в чиния.
В същия тиган добавете броколито и чушката и гответе, докато броколито стане ярко зелено.
Добавете соса и месото в тигана и оставете ястието да се сгъсти.
Сервивайте, като една порция трябва да съдържа малко ориз, говеждо с броколи и червен пипер, ако сте решили да сложите.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 1 |