Там, където българската кухня среща италианската

Питка с вкус на пица, оформена като красиво и ефектно цвете

Там, където българската кухня среща италианската

Таз рецепта определено не е за традиционна питка. Не е и за класическа италианска пица. Но за сметка на това категорично можем да потвърдим, че е взела най-доброто и от двете ястия. Убедете се сами.

Необходими продукти:
350 г брашно
1 пакетче мая
4 с.л. кисело мляко
2 яйца
150 г овче сирене
1 краставица
2 домата
1 патладжан
50 г пармезан
3 с.л. лютеница
1 скилидка чесън
30 мл вода
3 с.л. зехтин
1 щипка захар
1 щипка сол

Там, където българската кухня среща италианската
Начин на приготвяне:
В купичка размийте маята с топлата вода, добавете захарта, разбъркайте и оставете сместа настрани.

Щом шупне, смесете маята с киселото мляко на стайна температура. Междувременно пресейте брашното, добавете солта и направете кладенче.

Изсипете шупналата мая с киселото мляко, добавете разбитите яйца и 2 ч.л. зехтин. Започнете да замесвате еластично тесто. Сложете го да втаса за около 30-40 минути в намазнена купа, покрито с кърпа или домакинско фолио.

През това време пригответе плънката за питката. Натрошете сиренето в купа, добавете нарязаните на дребно домати, пармезан, намачкания чесън, месeстата част на патладжана и лентички краставица.

Разточете лист от вече втасалото тесто и го поставете в намазнена тава или върху хартия за печене. Начертайте кръг в центъра на листа и го разделете на 8 части, както е показано на снимката по-горе.

Поставете първо лютеница и по-малко от подготвената плънка покрая на листа и "прегърнете" плънката с краищата на тестото като с пръсти внимателно прищипете двата края. Трябва да се получи цвете.

Печете на долния реотан на фурната, предварително загрята на 180 градуса, за около 40 минути.

Там, където българската кухня среща италианската
Още интересни хрумвания от Kulinar.bg:

Кюфтета с кайма и тиквички

Лабскаус

Пилешки бутчета с розмарин и лимонов сос

9 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



18
Не е посочен 07.03.2014|16:59
МНого интересно и предполагам много вкусно.
17
Не е посочен 07.03.2014|16:53
Получава се нещо много интересно и красиво. На вкус сигурно ще си го бива също.
16
Не е посочен 07.03.2014|12:58
Прекрасно изглежда .
15
Не е посочен 07.03.2014|09:44
С удоволствие ще го пробвам.
14
Не е посочен 06.03.2014|21:48
Има страхотен вид и мисля да го пробвам.
13
Не е посочен 06.03.2014|18:03
Много добро като идея, става и с бутер тесто предполагам.
12
Не е посочен 06.03.2014|17:27
Огладнях като го гледам .
11
Не е посочен 06.03.2014|17:14
Със сигурност е и много вкусно, да не говорим колко е красиво.
10
Не е посочен 06.03.2014|17:11
Никога не съм яла нещо подобно, много е интересна рецепта, предполагам и мнгоо вкусна.
9
Не е посочен 06.03.2014|16:58
Изглежда прекрасно .
8
Не е посочен 06.03.2014|16:44
Страхотна рецепта, апропо италианската и българската кухня много се божлижават, като вкусове и продукти
7
Не е посочен 06.03.2014|16:32
Мммм изглежда много обещаващо, трябва да се пробва!
6
Не е посочен 06.03.2014|15:10
Много яко изглежда, наистина готина идея за питка с допълнение.
5
Не е посочен 06.03.2014|15:08
тази пица я пробвах,става супер вкусна! :)
4
Не е посочен 06.03.2014|15:01
мммм, че вкусно
3
Не е посочен 06.03.2014|15:00
много апетитно! :)
2
Не е посочен 06.03.2014|14:46
е той пармезана не ние много български :Р
1
Не е посочен 06.03.2014|14:35
винаги си побългаряваме ястията което е суепр! :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay