Фокача със смокини

Една различна версия на италианската вкусотия

Фокача със смокини

Днес ще ви предложим една сладко-солена версия на италианската фокача.

За 2 фокачи са ви нужни:

  • 8 смокини
  • 1 супена лъжица пудра захар
  • 11 гр. мая
  • 500 грама брашно
  • 1 супена лъжица сол
  • зехтин
  • 2 кафени лъжички прясна мащерка
  • 1 кафена лъжица морска сол

Накиснете маята и захарта в гореща вода. Оставете да постоят около 5 минути.

В купа смесете брашното и солта. Изсипете и маята и захарта. Измесете тестото, докато спре да лепне.

Разделете тестото на топки и ги сложете да постоят за час в намазнена тавичка.

Измийте и разрежете смокините на парчета. Сложете ги вътре в топките заедно с мащерката и солта.

Време е за печене. Печете на фурна на 200 градуса.

След около 15 години е време за похапване!

Приятен апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay