Храните, които бременните трябва да ядат!

За да расте едно здраво бебе

Храните, които бременните трябва да ядат!

Погрешно се счита, че бременната жена трябва да се тъпче с колкото се може повече храна, за да не би да остане бебето гладно. Това най-вече можете да го чуете от "загрижените" баби и дядовци. Всъщност трябва да ядете толкова, колкото ви се яде. Тъпченето е противопоказно. Също така има храни, на които е добре да наблегнете. Ето кои са те.

Чисто месо - Тo e богатo на желязо, а точно сега то Ви е много необходимо. Недостигът му води до анемия. То също помага за изграждане на мозъка на бебето чрез укрепване на нервните връзки.

Леща - Чрез нея ще си набавите витамин B. Фолиевата киселина, съдържаща се в нея, е много важна за формирането на мозъка и нервната система на бебето. 

Кисело мляко - То ще помогне костите на детето Ви да се развият нормално, защото то съдържа много калций в себе си. Можете да си правите плодови десерти с него.

Сьомга - Като цяло яденето на риба е препоръчително, а още повече на сьомгa, която е по-мазничка. Тя е богата на омега -3 мастни киселини. 

Авокадо -  То е богато на втамин C, фолиева киселина, калий и витамин B6. Приемането му ще облекчи сутрешното Ви гадене. 

Овесени ядки - Те са пълни с фибри и витамини от група B. Освен за закуска с мляко, можете да ги ядете като ги добавяте към палачинките и десертите, които приготвяте.

Ядки - Те са пълни с много минерали, като магнезий, селен, цинк, калий, калций, витамин Е.

Моркови и червени чушки - Те са богати на бета-каротин, който тялото преобразува във витамин А. А той помага за регулярното развитие на очите, кожата и косата на бебето.

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay