Чийзкейк с цели черни череши

Всички обичат чийзкейк!

Чийзкейк с цели черни череши

При всички десетки известни рецепти за чийзкейк, избрахме за вас многократно изпробвана и ужасно вкусна такава - с черни череши и маслени бисквити за блата.
Не бройте калориите, а се насладете без да се съпротивлявате. Ето такива десерти са черешката на тортата в иначе солените и изнервени дни, за това - бързо слагайте готварските шапки!

Блат:

250 г маслени бисквити

60 г бадеми

3 с. л. Кафява захар

60 г краве масло

Плънка:

600 г извара

150 г заквасена сметана

2 ч. ч. Кафява захар

1 ванилия

3 яйца

Топинг:

350 г (1 бурканче) органично сладко от цели череши

Как се приготвя?


Блата

Натрошете на ситно бисквитите и бадемите - това става с помощта на плик, в който се поставят бисквитите и кухненски чук - бързо и лесно. Сложете в кухненски робот маслото, захарта и бисквитите и ги размесете, а така получена, изсипете сместта в тава и притиснете към дъното. Печете 15 минути на 220 градуса.

Плънката

Разбийте сметаната и изварата с миксер, докато получите хубава, гладка смес, а след това добавете захарта и ванилията. Накрая идва ред на яйцата, които се прибавят чрез непрекъснато бъркане. Разстелете готовата смес върху изпечения блат и печете още 25-30 минути при по-слаба фурна - 150 градуса.

След като изпечете и плънката, изчакайте сладкиша да се охлади до стайна температура и намажете с последната съставка - сладкото от череши.

Сложете чийзкейка в хладилник за поне 3 часа, а най-добре - за цяла нощ. Сутринта ще имате най-вкусния и калоричен старт на деня!

14 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay