Храни срещу пролетните алергии: Ядките

Борбата с пролетните алергии започва с правилното хранене

Храни срещу пролетните алергии: Ядките

Когато става въпрос за водене на война със сезонните алергии, поддържането на здравословна диета е една от първите линии на защита на организма, казва Майк Трингейл (Mike Tringale), вицепрезидент на Американската Фондация за астма и алергии.

"Най-добрият начин за справяне с алергиите е на първо място да се консултирате с вашия личен лекар, за да разберете за най-добрия начин за лечение при него. Лошата новина е, че няма лек. Сезонната алергия е генетично заложено заболяване на имунната система. Преди обаче да посегнете към лекарствата, с които да потиснете симптомите, е хубаво да знаете, че алергиите могат пряко да се повлияят от здравословната диета", казва Трингейл.

Изследванията показват, че диета с високо съдържание на антиоксиданти и омега-3 мастни киселини може да облекчи страданията в сезона на алергиите. Проучване от 2007 г. установило, че децата от гръцкия остров Крит, които се хранели със средиземноморска диета (богата на пресни плодове и зеленчуци, риба, зехтин и ядки) били с по-ниска вероятност да развият алергии и симптоми на астма.

"Алергиите предизвикват възпаление на лигавицата на носа и гърлото. Храните, които намаляват възпалението, носят облекчение на хората", казва Трингейл.

Всички видове ядки са добър избор за преборване на симптомите на алергия. Те са здравословна закуска с високо съдържание на магнезий и витамин E. Магнезият предпазва от хриповете, придружаващи астмата, а витамин Е повишава имунитета. Те също така защитават организма от свободните радикали, които причиняват увреждане на тъканите и възпаление.

"Черупковите плодове, като орехи, лешници и бадеми, вършат чудесна работа при набавянето на ценните вещества. Ядките също така носят много полезни мазнини".

За още полезни съвети станете част от Jenite.bg във Facebook!

4 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



7
Не е посочен 02.04.2014|16:44
Късметлийка съм , че нямам такива алергии но това не означава, че не мога да ям ,
6
Не е посочен 02.04.2014|15:07
Само, че им към ядки има много голям процент алергии .
5
Не е посочен 31.03.2014|16:49
Интересно, като цяло ядките са алерген и за това много хора ги избягват.
4
Не е посочен 29.03.2014|14:28
полезна статия, като цяло здравословната храна е една и съща целогодишно :)
3
Не е посочен 28.03.2014|20:58
Добре е да се знаят тези неща.
2
Не е посочен 28.03.2014|17:23
Пресни плодове, зеленчуци, риба, зехтин - все хубави и полезни неща не само срещу алергиите; )
1
Не е посочен 28.03.2014|17:10
Пълноценната и здравословна храна е в основата на това да преборим и алергиите, които често са признак за интоксикация или срив в имунната ни система.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay