Ще ви предложим рецепта за един по-интересен вариант на чилито- бяло чили с пилешко месо. Ето как да го приготвите:
Необходими продукти:
1 с. л. зехтин
1 малка глава лук, нарязан
1 люта чушка
2 скилидки чесън
1/2 ч. л. риган
1/2 ч. л. кимион
2 консерви зелени люти чушки
3 обезкостени пилешки гърди, без кожа
5 ч. пилешки бульон
2 консерви бял боб
1 1/2 ч. царевица
1/2 ч. сметана
сол
черен пипер
2 с. л. кориандър
1/4 ч. натрошена тортила, за украса
Начин на приготвяне:
В голям тиган, на средна температура, загрейте зехтина. Добавете лука и лютата чушка в тигана и гответе докато омекнат, около 5 минути. Добавете чесъна, ригана и кимиона и гответе 1 до 2 минути. Добавете зелените люти чушки, пилешкото месо и пилешкия бульон и ги загрейте. Покрийте и оставете да къкри, 10 до 12 минути, докато пилето се сготви.
Извадете пилето в чиния и използвайте 2 вилици, за да го накъсате. Върнете го в тигана и добавете белия боб и царевицата. Оставете да къкри около 10 минути. Изключете котлона и разбъркайте със заквасената сметана.
Сервирайте в купички и гарнирайте с натрошения чипс.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |