Вкусна паста с царевица и рикота

Леката паста е идеална вечеря през топлите летни месеци.

Прясна рикота и сладка царевица са главните герои в тази бърза и лесна рецепта. Тук се използва замразена царевица, но остатъците от царевица на скара биха направили ястието още по-добро.

Ястието се приготвя в един съд и за около 30 минути, което е чудесно! 

Необходими продукти:

500 грама паста по избор

2 с.л. зехтин

1 малка глава лук

1 ч. замразена царевица

4 скилидки чесън

1 ч. рикота

1/4 ч. пармезан

сок от 1/2 лимон

1 ч.л. мащерка

1/4 ч.л. червен пипер

черен пипер

сол

пресен босилек

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера с вряща подсолена вода сварете пастата, като разбърквате от време на време. Запазете 1 чаша от водата, в която сте варили пастата.

Загрейте зехтина в голям тиган. Добавете нарязания на ситно лук и царевицата. Гответе няколко минути, като разбърквате от време на време. Добавете чесъна и гответе още 1 минута.

Добавете рикотата, пармезана, лимоновия сок, мащерката и червения пипер. Добавете 1/2 чаша от запазената вода. Подправете със сол и черен пипер. Добавете пастата и разбъркайте.

Добавете пресен босилек и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay