Вкусна печена риба Треска

Вкусна печена риба Треска

Ако сте от хората, които се страхуват да готвят морски дарове у дома, рибата Треска е за вас. Всъщност е невъзможно да сбъркате нещо: тя се готви бързо, трудно е да я прегорите и можете да я съчетавате с различни вкусове. 

Необходими продукти:

4 филета от риба Треска

сол

черен пипер

4 с. л. зехтин + още за печенето

1 ч. чери домати

1 лимон, нарязан

2 скилидки чесън

2 стръка мащерка

2 с. л. магданоз

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 250 градуса. 

Подсушете филетата с кухненска хартия. Подправете ги със сол и черен пипер. 

В средно голяма купа комбинирайте зехтина, чери доматите, лимоновите резени, чесъна и мащерката. 

Намажете една тава със зехтин. Изсипете сместа в тавата и отгоре наредете филето. 

Печете около 15 минути, като проверявате с вилицата кога рибата е готова. 

Сервирайте с магданоз.

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 2
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay