Паелята е ястие с ориз, произхождащо от Испания. За да си го приготвите, ще са ви нужни:
- 400 гр. ориз
- 1 пиле на късчета
- 250 гр. калмарени кръгчета
- 12 скариди
- 600 гр. миди
- малко бяло вино
- чорисо (пикантен колбас от свинско месо)
- 2 червени чушки
- 250 гр. грах
- шафран
- 1,5 литра пилешки бульон
- зехтин
- сол, черен пипер
Измийте и нарежете на ивички чушките, отстранявайки внимателно семената. В тенджера запържете шафрана и чушките в зехтина и добавете чорисото.
Почистете мидите. Сложете ги в тенджера и и полейте с бяло вино. Сложете на котлона.
В голям тиган загрейте малко зехтин и сложете късчетата пилешко. Прибавете калмарите и чорисото и чушките.
В друг тиган сложете ориза и запържете, докато стане прозрачен и добавете пилешкото с калмарите, чоситото и чушките. Овкусете.
Смесете всичко на едно място и объркайте! Ястието се поднася горещо! Да ви е вкусно!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |