Вкусно кремообразно пиле с царевица на тиган

Някои храни просто си пасват – като фъстъчено масло и желе или пържени картофи и кетчуп – и това важи още повече за царевицата и пилето. С препечени царевични зърна, свеж, опушен бекон и кремообразен билков сос, тази проста вечеря на тиган доказва, че няма нищо, което това дуо да не може да направи.

Тъй като пилето и царевицата са толкова вкусни сами по себе си, всичко, от което се нуждаете, за да завършите ястието, е гарнитура от сотиран спанак или любимите ви зеленчуци на скара.

Ето как да приготвите кремообразно пиле с царевица на тиган:

Необходими продукти:

250 грама бекон

2 ч. царевица на зърна

700 грама пилешко месо (гърди)

1 ч.л. червен пипер

1/2 ч.л. черен пипер

сол

1 с.л. масло

1 малка глава лук

2-3 скилидки чесън

1/2 ч. бяло вино

1/2 ч. сметана за готвене

1/2 ч. пилешки бульон

50 грама маскарпоне

1 с.л. пресен босилек

резенчета лайм, за сервиране

Начин на приготвяне:

В голям, студен тиган подредете бекона. Гответе на среден огън, като разбърквате от време на време, докато мазнината започне да се разтопява, 6 до 7 минути. Добавете половината царевица в тигана и гответе, като разбърквате от време на време, докато царевицата започне да покафенява и беконът стане хрупкав, още около 10 минути. Прехвърлете в покрита с хартиена кърпа чиния или купа.

Подправете пилето навсякъде с червен пипер, черен пипер и 1 1/4 чаена лъжичка сол. В същия тиган на средно силен огън гответе пилешкото месо, като го обръщате от време на време, докато стане златисто, 2 до 3 минути от всяка страна. Прехвърлете в друга чиния.

В същия тиган на среден огън разтопете маслото. Добавете нарязания на ситно лук и останалата царевица, както и 1/2 чаена лъжичка сол и гответе, като разбърквате от време на време, докато лукът леко омекне, около 2 минути. Добавете чесъна и гответе, като разбърквате, още около 1 минута.

Добавете виното. Гответе, докато виното се изпари почти напълно, 2 до 3 минути. Добавете сметаната, бульона и маскарпонето. Оставете да заври и гответе, като разбърквате от време на време, докато сосът се сгъсти, 5 до 7 минути.

Върнете всичко в тигана и оставете още няколко минути.

Гарнирайте с резенчета лайм и сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay