Продължаваме с обиколката си из Централна Европа с цел да ви разкрием някои от най-ценните кулинарни съкровища на този регион. Действието на днешната вкусна приказка се развива в Чехия, а главните ѝ герои се наричат кнедли със спанак.
Необходими са ви:
1 кг спанак
200 г сирене
1 яйце
2 к.ч. брашно
150 г шунка
70 г краве масло
Начин на приготвяне:
Сварете спанака в подсолена вода. Отцедете го и го нарежете на ситно.
Прибавете около 150 грама сирене, яйцето, ситно нарязаната шунка и брашното. Разбъркайте добре и оформете малки топчета.
Пускайте ги в кипяща вода за 5 минути. Изваждайте топчетата с решетъчна лъжица в намазан с масло съд.
Поръсете ги с останалото сирене и парченца масло и запечете във фурната за 10 минути.
Поднесете кнедлите с кисело мляко, подправено с малко ситно нарязан копър и чесън.
Още рецепти с чешки привкус може да откриете във виртуалния свят на Kulinar.bg.
3 | 0 |