Диня на скара! Това пък какво е?

Поредната вкусна приумица на френската кухня

Диня на скара! Това пък какво е?

Всички знаем за Душко Добродушко и печената тиква. Но печена диня - за такъв ексцентричен вариант не се бяхме замисляли.

Затова са колегите от Kulinar.bg - да ни открехнат на всички любопитни начини за приготвяне на уж до болка познатите ни продукти. Днес ни обясняват, че по една или друга причина най-странните рецепти често се откриват във френската кухня, която безспорно се нарежда сред най-изтънчените в света.

В България динята често се комбинира със сирене, дори с хляб, но винаги в свеж вариант. Във Франция обаче я приготвят на скара и я сервират върху канапе от козе сирене.

Любопитният десерт, който всъщност може да изиграе ролята на предястие или салата, има специфичен опушен вкус и засилена сладост.  

Тук ще откриете как точно да приготвите динята на скара. Много е лесно!

Диня на скара! Това пък какво е?
След като вече имате интересното ястие налице, можете да го сервирате в различни варианти, да експериментирате с различни сирена:

- Поставете плода и козе сирене върху канапе от зелена салата и я поръсете с винегрет.

- Нарежете динята на малки парченца и в купа я смесете с черни маслини, сирене фета и винегрет.

- Сервирайте динята с тънки парченца люта чушка хапапеньо, поръсена леко със сок от лайм и щипка морска сол.

- Прибавете грилованите парчета диня към плодова салата "Тропик", за да я разнообразите.

Ако сервирате една от тези салати на свои приятели, със сигурност ще ги накарате да се почувстват като гости на изискан гурме ресторант. 

Още интересни рецепти от Kulinar.bg

Хумус с нар

Палачинковата торта на Джейми Оливър

Кошница от ананас

3 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



13
Не е посочен 06.07.2013|10:52
шантава рецепта за диня,ама изглежда вкусно на снимката
12
Не е посочен 05.07.2013|14:10
Французите и техните странни манджи, нямам думи просто.
11
Не е посочен 05.07.2013|13:20
Ужас. Като тиква, ама по-гадно.
10
Не е посочен 05.07.2013|13:07
От любопитство бих пробвала.
9
Не е посочен 05.07.2013|11:05
изглежда много гадно
8
Не е посочен 05.07.2013|10:54
смятай! Бих го пробвала, само от любопитство,надали ще ми стане любимо
7
Не е посочен 05.07.2013|10:46
Такова нещо пък за първи път виждам, че може да съществува, камо ли да съм го опитвал :)) ама някой път заради простотията, ще го пробвам :)
6
Не е посочен 04.07.2013|18:54
според мен е гадно
5
Не е посочен 04.07.2013|18:19
е, тва не е ли извратено
4
Не е посочен 04.07.2013|16:23
Честно казано ми звучи ужасно. Не бих пробвала.
3
Не е посочен 04.07.2013|15:37
Може пък да е хубаво, макар че доста странно ми се струва.
2
Не е посочен 04.07.2013|14:37
Плодовете по принцип доста добре се комбинират с техните вмирисани сиренца. Трябва да пробвам!
1
Не е посочен 04.07.2013|14:30
Отказвам да ям това!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay