Из дебрите на Латинска Америка: Ароладо по аржентински

Спаначено-картофена прелест от далечна Аржентина

Из дебрите на Латинска Америка: Ароладо по аржентински

Предполседната спирка на нашето виртуално кулинарно пътуване из латиноамериканските страни е Аржентина. Целта ни? Да опитаме едно невероятно вкусно ястие, наречено ароладо. А ето и подробната рецепта за направата му.

Необходими са ви:
4 картофа
2 белтъка
500 мл прясно мляко
3 с.л. брашно
1 с.л. бакпулвер
½ ч.л. сол
3 щипки млян черен пипер
5 с.л. галета
1 с.л. краве масло
1 с.л. олио
500 г спанак
1 скилидка чесън
1 глава кромид лук
1 ч.л. царевично нишесте
100 мл течна сметана

Начин на приготвяне:
Предварително сварете и обелете картофите, попарете спанака. Поставете ги в купа и ги пюрирайте. Добавете белтъците, 400 мл мляко, брашното и бакпулвера. Подправете на вкус и разбъркайте хубаво.

Включете фурната на умерена температура.

Намазнете хартия за печене с малко масло, поръсете с галета равномерно и разпределете картофената смес.

Запечете, докато своеобразното картофено пюре покафенее приятно. Извадете от фурната. Покрийте с чиста кърпа.

В тиган загрейте олиото. Добавете чесъна и лука, овкусете с щипка сол. Сотирайте 1 минута. Добавете спанака и гответе 5-6 минути. Поръсете с царевичното нишесте.

Добавете 100 мл мляко и сметаната, разбъркайте. Отново подправете на вкус и гответе до редуциране на сместа.

Нанесете от плънката върху картофения блат. Навийте на руло и поставете върху картия за печене. По желание, преди сервиране, полейте с доматен сос и мушнете във фурната за 5 минути.

Нарежете на парчета. Може да поднесете върху гнездо от свежа салата.

Още апетитни предложения може да откриете във виртуалната кухня на Kulinar.bg.

2 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay