Кесадия с карфиол

Кесадия с карфиол

Кесадията е вкусно предястие, но може да се яде и като основно ястие. Името идва от испанската дума "queso” (сирене/ кашкавал), но има хиляди начини, по които може да се приготви. Днес ще ви представим рецепта за кесадия с карфиол. 

Необходими продукти:

1 голяма глава карфиол

3/4 ч. натрошено сирене

1 яйце

1 ч.л. сушен риган

1/2 ч. л. червен пипер

1 ч. чедър

сол

черен пипер

1 стрък зелен лук, нарязан на ситно

Заквасена сметана, за сервиране (по избор)

Кесадия с карфиол

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 250 градуса. Сложете хартия за печене в един тиган. 

Отделете розичките на карфиола. Сложете карфиола в кухненския робот. Трябва да наподобява ориз на вид. Другият вариант е да го настържете. 

Прехвърлете карфиола в голяма купа и го сложете в микровълновата за около 6 минути. Попийте излишната влага с кухненска хартия. 

В средно голяма купа смесете карфиола, яйцето, сиренето, ригана и червения пипер. Разбъркайте добре и подправете със сол и черен пипер. 

Направете тортили: Сложете готовата смес в тавата, като оформите големи, плоски кръгове. Печете до златисто, около 15-20 минути. 

Поръсете ги с чедър и зелен лук. 

Печете още 5 минути, за да се разтопи сиренето.

Сложете малко заквасена сметана и сервирайте. 

Кесадия с карфиол

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay