Лазаня с рикота и спанак

Страхотен вкус от Италия

Лазаня с рикота и спанак

Предлагаме ви рецепта за постна лазаня. Вместо месо слагаме италианското сирене рикота, което има забележителен и изтънчен вкус.

Ще Ви бъдат необходими:

16 листа кори за лазаня

600 гр. спанак, готов за готвене

1 скилидка чесън

250 гр. сирене рикота

1 яйце

80 грама настърган пармезан

1 супена лъжица зехтин

75 гр. масло

50 гр. брашно

100 мл. мляко

50 мл. течна сметана

индийско орехче, сол, черен пипер на вкус

В голяма тенджера загрейте маслото със счукания чесън. Добавете спанака, след това солта и черния пипер. Оставете да изстине и след това нарежете спанака на едро.

Настържете рикотата в купичка. Добавете яйцата и спанака.

В тенджера стопете 50 грама масло. Добавете брашното, като бъркате бавно.  с непрестанно бъркане добавете и млякото и сметаната. Разбърквайте през цялото време, докато не се получи гъста смес. След като я дръпнете от огъня, добавете 30 гр. пармезан. Овкусете сместа със сол, черен пипер и индийско орехче.

Загрейте фурната на 200 градуса. В намазнена тавичка изсипете първо соса, който получихме преди малко. Поставете отгоре слой от корите за лазанята, после спанак, отново кора и пак сос. Така ги редувайте, докато не свършат. Завършете със соса! Отгоре настържете останалите 50 грама пармезан и маслото.

Сложете да се пече за около 25 минути.

Приятно похапване!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

1 1
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay