Предлагаме ви рецепта за постна лазаня. Вместо месо слагаме италианското сирене рикота, което има забележителен и изтънчен вкус.
Ще Ви бъдат необходими:
16 листа кори за лазаня
600 гр. спанак, готов за готвене
1 скилидка чесън
250 гр. сирене рикота
1 яйце
80 грама настърган пармезан
1 супена лъжица зехтин
75 гр. масло
50 гр. брашно
100 мл. мляко
50 мл. течна сметана
индийско орехче, сол, черен пипер на вкус
В голяма тенджера загрейте маслото със счукания чесън. Добавете спанака, след това солта и черния пипер. Оставете да изстине и след това нарежете спанака на едро.
Настържете рикотата в купичка. Добавете яйцата и спанака.
В тенджера стопете 50 грама масло. Добавете брашното, като бъркате бавно. с непрестанно бъркане добавете и млякото и сметаната. Разбърквайте през цялото време, докато не се получи гъста смес. След като я дръпнете от огъня, добавете 30 гр. пармезан. Овкусете сместа със сол, черен пипер и индийско орехче.
Загрейте фурната на 200 градуса. В намазнена тавичка изсипете първо соса, който получихме преди малко. Поставете отгоре слой от корите за лазанята, после спанак, отново кора и пак сос. Така ги редувайте, докато не свършат. Завършете със соса! Отгоре настържете останалите 50 грама пармезан и маслото.
Сложете да се пече за около 25 минути.
Приятно похапване!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
1 | 1 |