Лесна рецепта за миди за начинаещи готвачи

Мидите стават изключително вкусни, приготвени по този начин

Лесна рецепта за миди за начинаещи готвачи

Приготвени по този начин, мидите стават изключително вкусни, имат мек и нежен вкус, допълнен от маслото и бялото вино. Рецептата е много лесна, затова е подходяща и за хора, без никакъв опит в кухнята. Ето я и нея

Нужни продукти: 

  • 5-6 големи миди
  • 1/3 чаша бяло вино
  • 1 супена лъжици лук, нарязан на ситно
  • 3 супени лъжици масло
  • 1 лъжица и половина магданоз, нарязан на ситно
  • 1 лъжица и половина нарязан на ситно праз лук
  • сол и пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте котлона на средна степен и вземете подходящ тиган. Посолете добре мидите, още преди да сте ги сложили в тигана. Внимателно поставете мидите в горещия тиган, след 4-5 минути, когато покафенеят, ги обърнете и пържете от толкова от другата страна. Махнете мидите от котлона, но ги сложете във фурната, на ниски градуси, за да останат топли. 

В същия тиган, изсипете виното и лука и оставете да ври. Течността трябва да се изпари, докато останат около 2 супени лъжици. Намалете силата на котлона и добавете маслото, магданоза и праз лука. Добавете сол и черен пипер.

Сервирайте мидите, като поръсите с този сос. 

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

2 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay