Миди по италиански

С вкус на Средиземноморие

Миди по италиански

Днес ще ви предложим една прекрасна рецепта за миди по италиански.

Ще ви бъдат необходими (за 4 души): 

  • 2 кг. миди
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 4 домата
  • 1 лимон
  • 1 глава лук
  • връзка босилек
  • 3 супени лъжици зехтин
  • сол, смлян черен пипер

Сложете мидите във вода и ги оставете да вря и да се разтворят. След това ги махнете от огъня, отцедете водата и ги сварете.

Нарежете и обелете лука и чесъна. Нарежете и доматите на кубчета.

Загрейте олиото и добавете лука, чесъна, домата и кора от лимон. Добавете сока от мидите и оставете да покъкри около 20 минути. Опитайте и добавете подправки на вкус. След това добавете нарязания босилек и мидите.

Да ви с вкусно!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay