Пиле с ориз и пеперончини

Това лесно ястие се приготвя за по-малко от час и е изключително вкусно.

Кремообразният ориз има силен вкус, благодарение на чушките, които са по-скоро сладки, отколкото пикантни. Тяхната острота олекотява ястието, като го кара да не се усеща толкова тежко. Деглазирането на тигана с течността от пеперончините помага наистина да овкусите ориза. 

Ето как да приготвите това вкусно пиле с ориз:

Начин на приготвяне:

4 броя пилешки гърди

2 ч.л. риган

1 ч.л. чесън на прах

сол 

черен пипер

2 с.л. олио

1 глава лук

4 скилидки чесън

2 с.л. масло

1 ч. ориз

1 буркан пеперончини

2 ч. пилешки бульон

1 ч. сметана за готвене

1 ч. настъгана моцарела

Начин на приготвяне:

Подправете пилето с риган, чесън на прах, сол и черен пипер. В голям тиган загрейте олиото. Добавете пилето и гответе, като обръщате от време на време, до златисто, около 6 минути от всяка страна. Прехвърлете в чиния.

Намалете силата на котлона. Добавете лука и чесъна и гответе, като разбърквате от време на време, докато лукът омекне, около 7 минути. Добавете маслото и разбъркайте докато се разтопи. Добавете ориза и гответе около 1 минута. Налейте течността от буркана с пеперончини. Гответе, като разбърквате от време на време, докато по-голямата част от течността се изпари, 1 до 2 минути. Добавете бульона и сметаната. Върнете пилето в тигана. Оставете течността да заври, след което намалете котлона още малко. Покрийте и оставете да къкри, като разбърквате често, докато оризът омекне и месото се сготви.

Добавете моцарелата и пеперончините, след което сервирайте.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay