Рецепта за домашни фалафели

Домашни хрупкави фалафели

Рецепта за домашни фалафели

Фалафелът е пържено топче или кюфте, направено от нахут и/или бакла. Обикновено фалафелът се сервира в табун, наричан още лафа или арабска питка в съчетание с хумус и салата табули. За родина на фалафела се приема Египет.

Знаехте ли, че е изключително лесно да се приготвят вкъщи?

Рецепта за домашни фалафели

Рецептата е за 4 порции. Отделете около 30 минути за приготвянето им.

Ето я и рецептата:

Необходими продукти:

1 буркан нахут

4 скилидки чесън

1 глава лук

2 супени лъжици магданоз

1 ч.л. кимион

1 ч.л. кориандър

1-2 супени лъжици брашно

сол

черен пипер

малко масло

За соса:

1/2 чаша тахан

1/2 ч.л. чесън на прах

2 супени лъжици топла вода

сол

За сервиране:

Арабски питки

Няколко листа маруля

Чери домати

Краставица, нарязана на тънки ленти

Начин на приготвяне:

В кухненския робот сложете нахута, чесъна, лука, магданоза, кимиона, кориандъра и брашното, също и сол и пипер на вкус. Включете робота, докато сместа стане като паста.

Направете тази смес на топчета.

Загрейте маслото в тигана.

Пържете фалафелите до златисто, след това ги прехвърлете върху чиния с кухненска хартия.

Направете сос: В малка купа разбъркайте тахана, чесъна на прах и водата. Посолете на вкус.

Сервирайте фалафелите като ги сложите в питките, заедно с марулята, краставиците и чери доматите и поръсете с малко сос.

Добър апетит!


Станете част от Jenite.bg във Facebook!

3 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay