Пастата е едно от най-вкусните ястия, за което сме много благодарни на италианците. Има много видове паста, но един от най-популярния вид е канелони. Те представляват навити на рула кори лазаня. Приготвят се, като се пълнят с плънка, редят се в тава и се заливат със сос, който да поемат и след това да омекнат.
Ето я и рецептата:
Необходими продукти:
12 бр. канелони
300 гр. краве сирене
200 гр. кашкавал
2 бр. домати
2 стръка босилек
500 гр. доматен сок
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
сол, черен пипер, захар
Начин на приготвяне:
Задушете за 2-3 мин. чесъна с малко зехтин
Изсипете доматения сок и 1 чаена чаша вода. След това добавете сол и захар на вкус и оставете малко да поври, докато напълните канелоните. Добавете и половината босилек и черен пипер.
Вземете една купа и натрошете сиренето. Добавете лука, нарязан на ситно, настържете половината кашкавал и добавете доматите, нарязани на кубчета.
Напълнете канелоните с тази смес и ги подредете в тавичка, намазана със зехтин.
Залейте пълнените канелони със соса и печете 25 минути. Преди да ги извадите от фурната настържете и останалия кашкавал отгоре.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
3 | 0 |