Днес ще ви предложим един по-различен начин за приготвяне на пилешко месо, който е изключително вкусен. Ето как да си приготвите пилешки паприкаш:
Необходими продукти:
800 гр. пилешко месо (бутчета)
сол
черен пипер
2 с. л. зехтин
1 голяма глава лук, нарязан
3 скилидки чесън
3 с. л. червен пипер
2 с. л. брашно
1 консерва домати
1 ч. пилешки бульон
1/2 ч. сметана
1 пакет яйчени спагети, приготвени според указанията на опаковката
пресен магданоз, за украса
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 250 градуса и подправете пилешкото месо със сол и черен пипер.
В голям тиган на средна температура, загрейте зехтина. Добавете пилето и гответе, докато кожата стане златиста и почти приготвена, около 8 минути на страна. Извадете месото от тигана, но запазете мазнината в тигана.
Добавете лука в тигана и гответе, докато омекне, около 5 минути, след това добавете чесъна и гответе около 1 минута. Добавете червения пипер и брашното и разбъркайте добре, оставете на котлона още 1 минута. Добавете доматите и пилешкия бульон и разбъркайте.
Сложете пилето обратно в тигана и прехвърлете във фурната, печете докато пилето се приготви, за 15 минути.
Извадете от фурната и разбъркайте в заквасена сметана (можете да премахнете пилето от тигана, за да направите това по-лесно). Сервирайте с яйчени спагети и малко магданоз.
Добър апетит!
Станете част от Jenite.bg във Facebook!
0 | 0 |