Супер лесни пролетни вечери: Пиле с аспержи и сос от бяло вино

Супер лесни пролетни вечери: Пиле с аспержи и сос от бяло вино

Тази лесна пролетна вечеря се приготвя лесно и бързо- в един тиган. 

Необходими продукти:

4 броя пилешки бутчета, разрязани на 2

сол

черен пипер

3 с. л. масло

3 скилидки чесън

1 глава лук

1/4 ч. пилешки бульон

1/4 ч. бяло вино

400 гр. аспержи

2 с. л. магданоз

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 250 градуса. Измийте и подсушете месото. След това го подправете със сол и черен пипер. Намажете месото с маслото, като намажете и под кожата. Поставете лука и чесъна в тиагана. След това отгоре сложете месото и печете около 30 минути. 

Преместете пилето в чиния и го покрийте с алуминиево фолио. Извадете чесъна и върнете тигана с лука на котлона. Добавете и виното, подправете със сол и черен пипер. Намалете малко силата на котлона и добавете аспержи. Добавете бульона и оставете да къкри. 

Върнете месото в тигана, залейте го хубаво със соса и сервирайте, като гарнирате с магданоз. 

Добър апетит! 

Станете част от Jenite.bg във Facebook!  

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay