Царевичен хляб с тиква

Царевичният хляб е ронливо вкусно изкушение. Класическият царевичен хляб получава есенен ъпгрейд с добавка на тиквено пюре и подправки като канела и индийско орехче, което го прави идеална гарнитура за вашата есенна вечеря. Маслен и ронлив с нотка на сладост от тиквата, този хляб е перфектно съчетание за практически всяко хранене, по всяко време на деня. 

Ето как да приготвите вкусен царевичен хляб с тиква:

Необходими продукти:

За царевичния хляб:

спрей за готвене

1 ч. жълт царевичен грис

1 1. универсално брашно

1 с.л. бакпулвер

1 ч.л. канела

1/4 ч.л. индийско орехче

1/2 ч.л. сода за хляб

3/4 ч.л. сол

1 ч. пюре от тиква

1/2 ч. сметана

1/3 ч. кафява захар

1/4 ч. разтопено масло

2 яйца

За топинга:

1/2 ч. масло

2 с.л. пчелен мед

1 ч.л. сол

1/4 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 200° и напръскайте квадратна форма за печене със спрей за готвене. В голяма купа разбийте царевичното брашно, брашното, бакпулвера, канелата, индийското орехче, содата за хляб и солта.

В отделна средна купа разбийте пюрето от тиква, заквасената сметана, кафявата захар и разтопеното масло. Разбъркайте добре. Добавете яйцата едно по едно. Изсипете сухите съставки и разбъркайте, докато се смесят.

Изсипете тестото в подготвената форма и печете около 20 минути. Оставете да изстине, преди да го нарежете на квадратчета.

В средно голяма купа разбийте маслото, меда, солта и канелата. Сервирайте с царевичния хляб.

Добър апетит!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
КЛЮЧОВИ ДУМИ
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay