Замразяване на козунак: Ето как да го направите правилно

05.05.2024 | 14:00 по статията работи: Jenite.bg
След великденските празници обикновено се оказваме с един тон яйца и козунаци у дома, които би било трудно да изядем преди да се рзвалят. Можем ли тогава да замразим остатъците от козунак? Отговорът е "да". Ето как да го направите правилно: Охладете...

НЕ допускайте ТЕЗИ ГРЕШКИ при правенето на козунак

02.05.2024 | 18:00 по статията работи: Jenite.bg
Приготвянето на козунак наистина е изкуство и изисква известно майсторство. Ето някои от основните грешки, които хората допускат, когато пекат козунак: Неправилно втасване: Един от най-често срещаните проблеми е недостатъчното втасване на тестото....

Как да се подготвим за Великден + РЕЦЕПТИ за Яйца, Козунаци и други Лакомства

25.04.2024 | 18:00 по статията работи: Jenite.bg
Великденските празници са време за празнуване, събиране с любимите хора и наслаждаване на вкусни традиционни ястия. Но освен всичко останало - това е и време за забавление или поне можем да го превърнем в такова, докато приготвяме красиви яйца и...

Можем ли да заменим прясното мляко в козунака с растително?

24.04.2024 | 20:00 по статията работи: Jenite.bg
Обожаваме вкуса на ароматния козунак, който похапваме доволно всяка година по време на великдненските празници. Една от основните му съставки обаче е мляко, а добре знаем, че не всеки може или обича да го консумира. Затова днес ще разберем дали то...

От тефтера на баба: Традиционна българска рецепта за козунак

12.04.2024 | 12:00 по статията работи: Jenite.bg
От тефтера на баба: Традиционна българска рецепта за козунак Козунакът е сладък обреден хляб, който традиционно се приготвя за Великденските празници в България. Това е богато и ароматно изделие, което символизира тялото на Иисус Христос. Козунакът...

Жената на Кирил Петков пусна козунаците, ето колко струват

08.04.2024 | 16:00 по статията работи: Jenite.bg
"Готови сме за козунаци 2024!"С нов пост Линда Петкова "откри" сезона на сладките тестени изделия, типични за трапезата на Великден. Припомняме, че жената на Кирил Петков има малка сладкарница в центъра на София, в която предлага безглутенови...

Рецепта за лесен и бърз козунак

09.04.2023 | 14:00 по статията работи: Jenite.bg
Вече е време да започнем да се подготвяме за Великден и не е никак лоша идея да направим един пробен козунак, преди да преминем към същинското месене на козунаци за празника.  Тази рецепта е за много лесен козунак, който няма да отнеме цял ден....

Рецепта за козунак с квас

15.04.2020 | 17:00 по статията работи: Jenite.bg
Великден е само след няколко дни и вече е време да започнем със замесването на козунаците. Този козунак с квас, който ще ви предложим, трябва да втасва между 10 и 20 часа, така че задължително започнете с подготовката по-рано.  Необходими...

Рецепта за най-вкусния козунак

13.04.2020 | 17:00 по статията работи: Jenite.bg
Козунакът е едно от задължителните неща на великденската трапеза. Ето как да приготвите супер вкусен великденски козунак:  Необходими продукти: Спрей за готвене или друга мазнина за намазване на съда 1 ч. мляко, леко затоплено 1/2 ч. захар 1/2...

Рецепта за домашен козунак

15.04.2017 | 13:30 по статията работи: Теодора Георгиева
Козунакът е най-традиционното ястие за Великден, затова ви представяме рецепта за вкусен домашен козунак. Нужни са ви: 150 грама орхови ядки 100 грама стафиди 1 пакет локум 1 лимонова кора 1100 гр. брашно тип 500 100 мл. олио 100 гр. масло 1...

Вкусен Великден: Козуначен пудинг

19.04.2016 | 12:00 по статията работи: В. Иванова
Миналата седмица ви показахме как да си направите малко по-нетрадиционна пролетна салата "Фатуш”, а днес е ред да ви дадем рецептата за още една великденска вкусотия, която със сигурност ще искате да опитате.Ден-два след Великден почти...

Идеи за великденската трапеза: Козунак

19.04.2014 | 11:28 по статията работи: Гергана Няголова
Ароматът на прясноизпечен козунак с примамлива захарна коричка е сред най-важните елементи на великденската трапеза, редом с боядисаните яйца. Днес ще ви разкрием как да си приготвите в домашни условия неповторимия тестен десерт, а в допълнение ще...

Вкуснотии от Централна Европа: Търделници

14.03.2014 | 13:05 по статията работи: Гергана Няголова
След като ви представихме някои от любимите ни ястия, традиционни за страните от Централна Европа, е време да обърнем внимание и на сладките изкушения, характерни за този регион. Започваме с един десерт, с чийто аромат са наситени всички словашки...

Любимите великденски традиции на jenite

09.05.2013 | 16:06 по статията работи: Гергана Няголова  2
Тази година великденските празници бяха по-приятни от всякога. Слънчево и топло време, както и цели 6 почивни дни. Което пък означава повече време със семейството и близките. Напълно в контекста на християнските ценности и добродетели.Именно в този...

Какво да приготвим от яйцата и козунака след Великден?

07.05.2013 | 15:27 по статията работи: Марина Янева
Винаги очакваме с особено нетърпение празниците, които свързваме със специални ястия. Великден се асоциира с варени яйца, каквито може би не консумираме в този вид много често и с пухкави козунаци, за чието приготвяне не намираме време през...

Какво трябва да знаем за приготвянето на пухкав козунак?

29.04.2013 | 09:52 по статията работи: Деси Николова
Ето, че настъпи дългоочакваната празничната седмица. Традицията повелява на трапезата за Великден да имаме пухкав козунак, а за Гергьовден е задължително печеното агне. Затова от кухнята на Dr. Oetker са ни приготвили вкусна и интересна изненада под...

Коледен козунак

24.12.2012 | 15:14 по статията работи: Деси Николова
Вероятно сте чували за прочутия милански козунак, който обикновено радва празнуващите по Коледа и Нова година. За съжаление, ако направите опит да си купите нещо подобно на българския пазар, вероятността да останете разочаровани е много голяма. Ето...

Козуначени кифлички

07.05.2012 | 14:36 по статията работи: Марина Янева
Козуначените кифлички са любими домашни сладости, които изискват по-скоео желание, отколкото опит, за да бъдат приготвени.Необходими продукти за 60 броя:600 г брашно½ ч. л. сол5 с. л. захар20 г мая2 яйца100 г меко масло250 мл прясно мляко1 с....

Панетоне с бял шоколадов сос с ягоди

18.04.2011 | 14:50 по статията работи: Цвете Тюлева
Подгответе отрано плана за Великденската трапеза. В края на седмицата, когато вече ще е позволено и на постещите да хапнат месце, заедно със сп. Меню ще ви предложим рецепта за вкусно агнешко, но сега да помислим за основното на деня преди Великден...
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay