Рецепта за гръцка мусака

03.04.2024 | 18:00 по статията работи: Jenite.bg
Гръцката и българската мусака споделят някои прилики в своите рецепти, но имат и някои ключови разлики. И двете версии включват слоеве кайма и зеленчуци. Гръцката мусака обаче често съжържа допълнителен зеленчуков слой, като патладжани или тиквички,...

Рецепта за Пастицио или гръцка лазаня

23.11.2022 | 17:00 по статията работи: Jenite.bg
Произлизащо от италианската дума pasticcio, която означава "смес", Пастицио е класическо гръцко ястие, описано най-добре като кръстоска между лазаня и мусака. Състои се от три отделни елемента – макарони или паста, кайма и сос Бешамел. Всички...

Мусака с патладжани

25.08.2017 | 12:00 по статията работи: Теодора Георгиева
Днес ще ви предоставим рецепта за обичаната от всички мусака, но с патладжани. Ще ви бъдат необходими: 4 патладжана 200 мл. Доматен сок 200 гр. Прясно козе сирене 80 гр. Бяло сирене 2 супени лъжици настърган пармезан 1 супена лъжица мляко 2 супени...

Свежа мусака от тиквички

24.04.2017 | 12:00 по статията работи: Ася Фърцаловска
Пролетта е сезонът, в който започваме да хапваме все по-леки и свежи храни. Тиквичките са един от най-вкусните продукти, на които можем да се наслаждаваме през пролетния и летния сезон. Ще ви предложим една рецепта за постна, свежа муска, която може...

Различна рецепта за любимата мусака

30.06.2015 | 09:45 по статията работи: 1
Мусаката е ястие, за което всеки си има собствена домашна рецепта, научил от своята майка или баба.Ние също сме ви подготвили домашна рецепта за мусака, която крие една малка тайна, и допринася за нейния запомнящ се вкус. Предлагаме ви да...

Вкусна мусака с ориз и домати

07.10.2012 | 10:17 по статията работи: Станислава Добрева
Трудно бихме повярвали, ако някой, роден и израснал по нашите ширини, ни заяви, че не обича мусака. В нашите очи тя е най-класическото българско ястие, наред с баницата, шкембе чорбата и ракията. Последното не е съвсем за ядене, но все пак попада в...

Вегетарианска мусака

16.08.2011 | 14:28 по статията работи: Станислава Добрева
Почти няма човек, който да не обича мусака. Казват, че тайната е в заливката. Ние пък смятаме, че тайната е в приготвянето с желание и, може би, задължителната капчица любов. Ако не сте почитатели на каймата или месото въобще, предлагаме ви рецепта...

Мусака от броколи

25.01.2011 | 17:32 по статията работи: Цвете Тюлева
Ако обичате мусака, то със сигурност сте склонни да опитате всякакви нейни разновидности, а те наистина са много. В Гърция я приготвят с патладжан, а в Италия с много пармезан и сладки картофи. Средиземноморската кухня ни предлага още един вкусен...
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay