Рецепта за шакшука от семейство пътешественици

30.05.2013 | 09:10 по статията работи: Марина Янева  2
Спомняте ли си Яна, татко и мама от "Голямата маняна"? Ако все още не сте се запознали с тяхната невероятна приключенска история, направете го тук. Днес ще ви разкажем още съвсем мъничко за пътешествието на Васко, Ели и тяхната очарователна...

Екзотичен дресинг с куркума и авокадо

18.05.2013 | 09:30 по статията работи: Гергана Няголова
Куркумата е красиво и силно ароматно растение, което традиционно се използва като подправка, най вече към различни сготвени ястия. Освен това тя е и изключително полезна за жлъчката и черния дроб.Нашите колеги от Fitwell.bg предлагат една...

Ароматен сос за всеки вкус и нос

22.04.2013 | 13:51 по статията работи: Марина Янева
Тъй като сме изявени любители на сосовете, не се ограничаваме само до употребата на кетчуп и майонеза. В кухнята си складираме още няколко добавки, които са в състояние да променят до неузнаваемост вкуса и на най-семплото ядене.СалсаТози път не ви...

Пържоли, ама с бира!

16.02.2013 | 10:26 по статията работи: Марина Янева
Гладни ли сте вече? Гладни сте. Хората, които обичат пържоли, винаги са гладни. Занимава ли ви се да ги приготвяте по сложни рецепти със задушаване, запържване, а след това и запичане? 100% не.Ето защо в този съботен предиобед взехме съдбоносно...

Наистина вкусно пиле фрикасе

25.01.2013 | 12:51 по статията работи: Станислава Добрева
Какво си представяте, като чуете пиле фрикасе? Учудващо, повечето асоциации не са свързани с вкусното и ароматно ястие, а със спомени от детската градина и обядът, който леличките настояват да бъде изяден до последната хапка. Много хора си внушават,...

Яхния е лесна вкусотия

08.11.2012 | 09:26 по статията работи: Василия Пейчева
Яхнията е едно от най-вусните ястия. Със зеленчуци, месо и сос, тя спада към семейството на манджите. Но е много питателна и вкусна, особено в студените дни. Затова ще ви предложим една рецепта за яхния с месо и картофки.Необходими продукти7-8...

Импровизирани "Болонезе"

21.10.2012 | 09:29 по статията работи: Василия Пейчева
Сос "Болонезе” - един от най-разпространените "приятели” на спагетите. Има много вариации на тема "Болонезе”, но каймата и доматеният сос остават неизменна част от вкусния сос. Ще ви представим една рецепта за импровизирани...

Песто и други италиански вкусотии

21.08.2012 | 09:57 по статията работи: Марина Янева
От наскоро проведената анкета ни стана ясно, че вие, читателите на Jenite, боготворите италианската кухня. Нямаше как да не уважим вашето пристрастие, затова сме ви приготвили страхотни рецепти на традиционни кулинарни изкушения от Ботуша. Те...

Бяла риба, залята с вкусни сосове

13.07.2012 | 12:17 по статията работи: Марина Янева
В последния ден от работната седмица ни се искаше да ви представим нещо с една идея по-сложно. Нещо, което хем да не ви изгуби цял ден, хем да предизвика кулинарното ви любопитство. Намерихме това, което търсим, в Kulinar. Филетата от бяла риба са...

Диви гъби в кошницата

26.03.2012 | 10:30 по статията работи: Людмил Хайдутов
Има нещо много примитивно и очарователно в това сам да събереш продуктите за вечерята си. Това лесно отключва прастари инстинкти, захвърлени някъде из мозъка, които само чакат да нарамиш кошницата и да се запилееш из светлата есенна гора в търсене...

Сметаната сменя обкръжението си с лекота

29.02.2012 | 09:50 по статията работи: Елица Константинова
Какво би представлявал прочутият "Бьоф Строганов", ако към ситно нарязаните парченца говеждо месо не се добавя заквасена сметана? Или ако вишните в торта "Шварцвалд” не потъват в меката сметана, с която е намазан шоколадовият блат? В...

Скариди с черен ориз и тиквички

20.01.2012 | 09:54 по статията работи: Марина Янева
Черният ориз е много ценен, заради плътната си структура и отчетлив привкус на ядки. Той често се използва в китайската кухня, а именно от нея почерпихме вдъхновения за тази рецепта.Необходими продукти за 4 порции:1 ч.ч. черен ориз2 ч.ч....

Риба в добра компания

11.11.2011 | 10:06 по статията работи: Марина Янева
Своеобразната ни седмица, посветена отчасти на рибата, е на път да приключи. Смятаме, че избрахме достоен край за една иначе толкова полезна и вкусна поредица. Необходими продукти за 4 порции: 4 дребни скумрии 1 ч. л. кимион на зърна, 1...

Хрупкави гарнирани тортили

03.11.2011 | 12:29 по статията работи: Марина Янева
В България трябва малко късмет, за да се намерят готови тортили, но те все пак виреят и тук. Ако не ги откриете, направете си сами. А след това ги затрупайте с нещата изброени в рецептата. Необходими продукти за 4...

Пикантната съблазнителка

27.10.2011 | 11:33 по статията работи: Веселина Маринова
Англичаните казват, че производителите на горчица печелят не от изяденото количество, а от горчицата, която остава по чиниите. Примамливият мирис и представата за пикантния вкус на златистия синапен сос ни кара почти винаги да се полакомяваме...

Мистър Кетчуп

26.10.2011 | 17:13 по статията работи: Марина Янева
Пица, паста, сандвичи или пържени картофи – всички тези храни имат своя партньор в живота – Мистър Кетчуп. И тъй като предложенията на пазара са със съмнително съдържание, ви предлагаме да си приготвите сами този вкусен сос. Необходими...

Изтънченото кулинарно удоволствие: сосът!

22.03.2011 | 16:31 по статията работи: Десита Иванова
Сосовете са малките братчета и сестричета на всяко ястие. Те променят вкуса до неузнаваемост, а някои храни просто не можем да си ги представим без любимия сос.   Ще ви покажем няколко рецепти, които гарантират коронясването ви за...
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay