Спомняте ли си Яна, татко и мама от "Голямата маняна"? Ако все още не сте се запознали с тяхната невероятна приключенска история, направете го тук. Днес ще ви разкажем още съвсем мъничко за пътешествието на Васко, Ели и тяхната очарователна...
Куркумата е красиво и силно ароматно растение, което традиционно се използва като подправка, най вече към различни сготвени ястия. Освен това тя е и изключително полезна за жлъчката и черния дроб.Нашите колеги от Fitwell.bg предлагат една...
Тъй като сме изявени любители на сосовете, не се ограничаваме само до употребата на кетчуп и майонеза. В кухнята си складираме още няколко добавки, които са в състояние да променят до неузнаваемост вкуса и на най-семплото ядене.СалсаТози път не ви...
Гладни ли сте вече? Гладни сте. Хората, които обичат пържоли, винаги са гладни. Занимава ли ви се да ги приготвяте по сложни рецепти със задушаване, запържване, а след това и запичане? 100% не.Ето защо в този съботен предиобед взехме съдбоносно...
Какво си представяте, като чуете пиле фрикасе? Учудващо, повечето асоциации не са свързани с вкусното и ароматно ястие, а със спомени от детската градина и обядът, който леличките настояват да бъде изяден до последната хапка. Много хора си внушават,...
Яхнията е едно от най-вусните ястия. Със зеленчуци, месо и сос, тя спада към семейството на манджите. Но е много питателна и вкусна, особено в студените дни. Затова ще ви предложим една рецепта за яхния с месо и картофки.Необходими продукти7-8...
Сос "Болонезе” - един от най-разпространените "приятели” на спагетите. Има много вариации на тема "Болонезе”, но каймата и доматеният сос остават неизменна част от вкусния сос. Ще ви представим една рецепта за импровизирани...
От наскоро проведената анкета ни стана ясно, че вие, читателите на Jenite, боготворите италианската кухня. Нямаше как да не уважим вашето пристрастие, затова сме ви приготвили страхотни рецепти на традиционни кулинарни изкушения от Ботуша. Те...
В последния ден от работната седмица ни се искаше да ви представим нещо с една идея по-сложно. Нещо, което хем да не ви изгуби цял ден, хем да предизвика кулинарното ви любопитство. Намерихме това, което търсим, в Kulinar. Филетата от бяла риба са...
Има нещо много примитивно и очарователно в това сам да събереш продуктите за вечерята си. Това лесно отключва прастари инстинкти, захвърлени някъде из мозъка, които само чакат да нарамиш кошницата и да се запилееш из светлата есенна гора в търсене...
Какво би представлявал прочутият "Бьоф Строганов", ако към ситно нарязаните парченца говеждо месо не се добавя заквасена сметана? Или ако вишните в торта "Шварцвалд” не потъват в меката сметана, с която е намазан шоколадовият блат? В...
Черният ориз е много ценен, заради плътната си структура и отчетлив привкус на ядки. Той често се използва в китайската кухня, а именно от нея почерпихме вдъхновения за тази рецепта.Необходими продукти за 4 порции:1 ч.ч. черен ориз2 ч.ч....
Своеобразната ни седмица, посветена отчасти на рибата, е на път да приключи. Смятаме, че избрахме достоен край за една иначе толкова полезна и вкусна поредица. Необходими продукти за 4 порции: 4 дребни скумрии
1 ч. л. кимион на зърна, 1...
В България трябва малко късмет, за да се намерят готови тортили, но те все пак виреят и тук. Ако не ги откриете, направете си сами. А след това ги затрупайте с нещата изброени в рецептата. Необходими продукти за 4...
Англичаните казват, че производителите на горчица печелят не от изяденото количество, а от горчицата, която остава по чиниите. Примамливият мирис и представата за пикантния вкус на златистия синапен сос ни кара почти винаги да се полакомяваме...
Пица, паста, сандвичи или пържени картофи – всички тези храни имат своя партньор в живота – Мистър Кетчуп. И тъй като предложенията на пазара са със съмнително съдържание, ви предлагаме да си приготвите сами този вкусен сос. Необходими...
Сосовете са малките братчета и сестричета на всяко ястие. Те променят вкуса до неузнаваемост, а някои храни просто не можем да си ги представим без любимия сос.
Ще ви покажем няколко рецепти, които гарантират коронясването ви за...