Махнете ТЕЗИ растения от дома си, ако имате домашен любимец

Махнете ТЕЗИ растения от дома си, ако имате домашен любимец
Canva

Има няколко стайни растения, които могат да бъдат отровни и опасни за домашните любимци. Ето някои от тях:

Лилиуми (Lilium spp.)

Тези растения, включително видовете като тигровият лилиум и кандилката, са известни с това, че са токсични за котки. Консумацията на част от растението, дори и малка, може да предизвика сериозни проблеми с бъбреците и дори да доведе до смърт.

Филодендрон (Philodendron spp.)

Филодендронът е общо известно стайно растение, но консумацията на неговите листа или стъбла може да предизвика дразнене на устата и гърлото, повръщане и дори нарушаване на храносмилателната система на кучетата и котките.

Дифенбахия (Dieffenbachia spp.)

Това растение се отличава със своите красиви, големи листа, но е известно също като токсично за домашните любимци. Консумацията на листата може да предизвика дразнене на устата и гърлото, слюноотделяне, разстройства на стомаха и дори проблеми с дихателната система.

Калинхое (Kalanchoe spp.)

Калинхое е друго стайно растение, което се среща често, но е известно с това, че е токсично за домашните любимци, особено за котките. Консумацията на листата може да доведе до повръщане, диария и раздразнение на устата и гърлото.

Сансевиерия (Sansevieria spp.)

Позната също като "маймунски опашка" или "змийска растение", сансевиерията може да бъде леко токсична при консумация. Въпреки това обикновено не предизвиква сериозни проблеми, освен може би лека дразнене на устата или стомаха.

Това е само малка част от стайните растения, които могат да бъдат токсични за домашните любимци. Винаги е важно да се консултирате с ветеринарен лекар или да проведете допълнително изследване, ако имате домашни животни и сте загрижени за потенциалната токсичност на растенията във вашата домашна среда.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay