Каква е цената да клонираш покойния си домашен любимец в САЩ?

Каква е цената да клонираш покойния си домашен любимец в САЩ?

В американския щат Тексас все повече хора правят  клонинги на своите домашни любимци . Така след като животното почине,  стопаните ще имат тяхно копие , което да продължат да отглеждат, разказва  Voice of America (VOA) .

"Първият ми котарак се казваше Чай. Мога само да го опиша като моето любимо животно в целия свят. Никога в живота си не съм имала такава връзка с друго живо създание, както с това коте", споделя Кели Андерсън, треньор на животни.

Връзката на Кели с нейната котката била толкова силна, че тя решила  да я клонира .

"Борих се с депресия, когато беше до мен. Котката спасяваше живота ми повече пъти, отколкото мога да преброя. Така че ми  беше много трудно, когато тя почина ", добавя жената.

В мъката си тя се обръща към ViaGen Pets & Equine, фирма от САЩ, която клонира домашни любимци -  котки, кучета и коне .

Процесът започва с посещение във ветеринарния кабинет, от където се изпраща  биопсийна проба на домашния любимец , който ще бъде клониран.

"След като получим пробата,  ние направим клетъчно култивиране . Използваме част от запазените клетки, за да създадем клонирани ембриони. След това те се  трансплантират на сурогатни майки . И оттам нататък, това е нормален период на бременност", разказва Коди Ламб, която работи с опечалените стопани.

Процесът на клониране на котката на Кели  отнел четири години . Но накрая тя получава Бел -  клонингът на Чай .

"Когато получих обаждането, че наистина са я клонирали, мисля, че бях в шок. Но тя има доста различни белези и различна личност от покойния оригинал. Обичам я много и тя определено е като моят котарак, но връзката между нас не е същата. Но аз никога не съм очаквала или искала точно това", споделя Кели Андерсън.

"Обратната връзка, която получаваме, е че  темпераментът и личността са доста подобни , но клонингите имат и своя уникален индивидуализъм", добавят от компанията.

Клонирането не е евтино. Кели е платила  25 000 долара  преди шест години, а цената оттогава се е  удвоила на 50 000 долара , разказват от  Voice of America (VOA) .

Преди време хотелската наследница  Парис Хилтън  сподели, че е клонирала кучето си, от което е получила две негови копия.  Барбра Стрейзънд  също е получила две клонирани кучета от своя обичан котон дьо Тулеар.

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay