Апартамент на една кука

Апартамент на една кука

Ето това наричаме хоби, което се е превърнало в мания. Нюйоркчанката от полски произход Агата Олексяк или Олек, както е известна в арт средите, живее с единствената идея да превръща всичко около себе си в произведение на нейния вид изкуство, наречено "плетиво". От ден на ден Агата покрива с прежда вещи като колела и автомобили, като вдъхновението ѝ идва главно от филмите, които гледа.

Всичко в апартамента ѝ, включително картините, телевизора, рафтовете и дори тоалетната чиния и мивката са украсени с плетива на една кука в ярки цветове. За да превърне апартамента си в това, което е в момента, Олек започва да плете преди няколко години, като главно използва червена прежда (Red Heart).

До 28 май микровселената на Олек ще бъде част от изложба в галерията "Christopher Henry", където всеки посетител има възможността да стане свидетел на странното творение, да седне на дивана и да си представи, че гледа телевизия или да изпробва изплетената вана.

А ето какво споделя самата Олек пред New York Magazine:

"Бримка след бримка. Час след час, моята мания се превръща в плетка. Животът и изкуството са неразделни един от друг. Филмите, които гледам докато плета, повлияват на работата ми и работата ми диктува избора ми на филми. Изплитам и покривам с прежда всичко, което влезе в пространството около мен."

Впечатлени ли сте? В действителност можете да закупите този апартамент. Цената му е 90 000 долара.

 

2 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 19.05.2011|14:40
"В действителност можете да закупите този апартамент. Цената му е 90 000 долара." Няма как да е друго яче, все пак всичко в ръчна изработка. Когато бях малка много и аз плетях на една кука заедно с баба, жалко, че не се доразвих, иначе и аз можех да имам толкова добър бизнес, като на Агата Олексяк. Да съм мислила тогава :)
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay