Впечатляващи портрети на хора преди и след тренировка

Контрастът между брутална страна на човек и неговия обществен образ е изумителен

Впечатляващи портрети на хора преди и след тренировка

Случвало ли ви се е да видите лицето си в огледалото след тежка тренировка и да се изплашите от себе си? Отсъстващият поглед в хлътналите очи, изпъкналите като змии вени на челото и капките пот, които ги покриват, напуканите и разкривени устни, ограждащи отворената за глътка въздух уста. Външният вид на човек, който сякаш току-що е избягал от лудницата и е бил гонен от върколаци.

Половината от снимките на френския фотограф Саша Голдбергер не се различават особено от това внушение. Всъщност, те показват съвсем обикновени хора преди и след редовната им джогинг сесия. Творецът преди време решава да разположи свое импровизирано студио в Булонския лес в западната част на Париж.

Целта му е да улови лика на онзи сегмент от френското общество, който използва парка за физическа активност. Затова той спира всеки човек, който минава на бегом в близост до фото-будката му, и го поканва да застане пред платното с площ 3 на 3 метра, за да бъде сниман.

При едно условие обаче. В желанието си да ги запечата във възможно най-изнемощял и смачкан вид, Саша моли желаещите да ударят един спринт с всички сили преди да позират за снимка. Заснемането се осъществява с помощта на екип и оборудване, достатъчни за организирането на фотосесия за лъскаво модно списание, което по никакъв начин не помага на хората да излязат по-добре, дори напротив - улавя всичките им недостатъци.

Впечатляващи портрети на хора преди и след тренировка

Фотографът изпраща доброволците с молбата да се явят седмица по-късно в студиото му, облечени по подобен начин, но по възможност, без да са тичали преди това. Екипът и оборудването са същите, само че този път има и гримьори. Всички усилия са насочени към това моделът да изглежда по възможно най-безупречен начин.

За своя експеримент Саша споделя: "Исках да покажа контраста между нашата естествена и брутална страна и начина, по който се показваме пред обществото". Разгледайте всички снимки на хора преди и след усилена физическа активност в галерията на Fitwell.bg!

5 1
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



5
Не е посочен 15.11.2013|11:00
Но след тренировка изглеждат в перфектно състояние.
4
Не е посочен 13.11.2013|15:33
Забележете спорът ги прави да изглеждат много свежи, починали и млади.
3
Не е посочен 11.11.2013|16:53
Който обича спорта няма да се откаже заради такива снимки, ясно ни е как изглеждаме по време на тренировка.
2
Не е посочен 11.11.2013|16:06
Недейте с такива галерии, че ще откажете и малкото мераклии от спорта. Малко преувеличени ми се струват снимките.
1
Не е посочен 11.11.2013|11:02
Наистина са впечатляващи портретите .
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay