Животът на моето дете в скици

Майка рисува всеки ден преживяванията на децата си

Повечето родители списват дневници или правят снимки на децата си, като по този начин се опитват да уловят всеки безценен и неповторим миг. Една майка обаче рисува всеки ден от живота на двегодишния си син, скиците публикува в блога си Doodlemum, или "драскащата мама".

Анджи Стивънс започва да рисува сина си Гриф скоро след раждането му. Две години по-късно малкото момченце има повече от 700 скици заедно с по-големите си сестри Мили на 9 години и Еви на 4.

38-годишната майка прекарва около 20 минути, след като сложи децата да спят, в скициране на интересните случки през деня, а в разказите по картинка не присъстват само децата ѝ. Появяват се котката Арни, кучето Бони, четирите кокошки и напереният петел Гизмо, за които семейството се грижи.

"Рисуването е чудесен начин децата да се връщат назад в миналото и да видят какво сме преживели, да усетят емоциите", споделя Анджи.

"Повечето от скиците са хумористични, но това е и начин да се справя с неприятните неща, които ни се случват, както и с емоциите, които ме връхлитат. Например, когато Мили беше тормозена в училище, или Гриф започна да спи самостоятелно”.

"Сутрин още със ставането децата нямат търпение да видят последната рисунка”, продължава още разказа си тя.

Анджи, която следва изобразително изкуство в университета, започва да се занимава с рисуване едва, когато ражда първото си дете, Мили. Прави картички, а съпругът ѝ Майлс я е подкрепя в творческите начинания.

След раждането на третото дете Анджи изпада в следродилна депресия. Рисуването ѝ помага да се бори с тъгата и да продължи напред.

Животът на моето дете в скици

Скиците показват забавни семейни моменти като ходене на къмпинг, правене на пица, опити на малкия Гриф да яде от котешката храна или да оближе прозореца, както и такива, в които децата са наранени, болни, с ожулени колена от игра, или след като някой от съучениците ги е нагрубил. Вторите липсват във фотоалбумите.

"Старая се рисунките да бъдат максимално опростени, Ако са нужни много думи за пояснение на нарисуваното, значи съм се провалила", обяснява талантливата майка.

С Анджи Стивънс и приключенията на трите ѝ деца можете да се запознаете отблизо в нашата галерия.

6 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.



1
Не е посочен 02.07.2012|10:11
идеята и е страхотна,това ще е един чудесен спомен,който всички ще разглеждат многократно след време,а децата и сега изглежда много се забавляват!и все пак тези от нас,които нямат нейния талант,са обречени да се задоволяват със снимки!
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay