Изкуството като спасение на живота в новата книга на Нийл Геймън

„Изкуството има значение“ е вдъхновяващ призив за свобода на идеите, за нуждата от изкуството и за дързостта да преследваш мечтите си.

Изкуството като спасение на живота в новата книга на Нийл Геймън

Докато човек чете, всичко се променя. А докато чете творба на Нийл Геймън, може и да открие отговора за живота, Вселената и всичко останало. И той няма да бъде 42, а... изкуство!

На пазара вече може да откриете българското издание на сборника "Изкуството има значение" –  вдъхновяваща колекция от четири есета на британския писател, посветени на изкуството и придружени от забавните и майсторски илюстрации на неподражаемия Крис Ридъл.

Изкуството като спасение на живота в новата книга на Нийл Геймън

"Кредо", "Сглобяване на стол", "Защо бъдещето ни зависи от библиотектите, четенето и мечтанията" и "Правете добро изкуство" са своебразно обяснение в любов към изкуството, а текстовете в българското издание са изписани на ръка от талантливия художник Дамян Дамянов.

Всички ние имаме задължението да се впускаме в мечтания. Да измисляме. Да четем за удоволствие. Защото "прозата е лъжата, която казва истината" и само чрез нашите мънички мисли можем да създадем големи промени.

Нийл Геймън припомня, че свободата на словото, на мислите и на мечтите е основната движеща сила на света, индивидите са тези, които създават бъдещето, а четенето и съществуването на библиотеките са двигателите на въображението.

Изкуството като спасение на живота в новата книга на Нийл Геймън

Без значение дали става въпрос за писател, художник, дизайнер, аниматор, музикант, творец в сферата на изящните изкуства или просто за читател, в ръцете на всеки един се крие уникална способност – тази да съхранява, да променя и да създава живот.

"Изкуството има значение" е красивата изповед на един писател, с която той оставя своето послание към всички, които искат да творят. А именно: нарушете правилата. Защото "правилата за това кое е възможно и кое – не, в изкуството са създадени от хора, които не са пробвали границите на възможното чрез прекрачването им. А вие можете". Просто "правете добро изкуство". Защото то има значение!

Станете част от Jenite.bg във Facebook!

Последвайте Jenite.bg в Instagram!

0 0
Харесва ли ви тази статия?
Коментари
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Jenite.bg в мрежата
365 спокойни дни.
Защото всичко е по план!
Вашият персонален
календар.
Към календара
Специални оферти
Реклама от 3Bay